Iași: Studenții la Medicină și Farmacie simulează examenul de Rezidențiat, în aprilie

Studenții din anul al VI-lea de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași pot face o primă verificare a cunoștințelor acumulate până acum, prin participarea la simularea examenului de Rezidențiat, programată în 22 aprilie.

Acțiunea organizată de UMF Iași, în colaborare cu Societatea Studenților Medicinişti (SSMI), le va oferi candidaților o evaluare obiectivă a cunoştințelor şi îi va familiariza cu condițiile de desfăşurare ale examenului. Concursul va dura patru ore şi va fi structurat sub forma unui test grilă, ale cărui subiecte vor fi elaborate de personalul academic al universității. Sursele bibliografice sunt reprezentate de cele două volume ale „Compendiului de specialități medico-chirurgicale”, publicate sub coordonarea Prof. Univ. Dr. Viorel Scripcariu şi Prof. Univ. Dr. Victor Stoica.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

„După admitere, cel mai important pas în devenirea unui medic este rezidențiatul. Pregătirea acestui concurs ar trebui să presupună ani de studiu, de aprofundare a noțiunilor dobândite în timp. Deoarece, pe parcursul facultății, studenții nu se confruntă cu un test de aceste dimensiuni, simularea concursului de rezidențiat este un exercițiu deosebit de util, care ar trebui abordat cu maximă seriozitate. Anul trecut, peste 300 de studenți din anul al VI-lea au participat la simularea examenului de Rezidențiat. Sperăm ca, în acest an, numărul lor să fie mai mare”, declară Prof. Univ. Dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close