Iași: Turcii de la Doğu Pres investesc 10 milioane euro într-o fabrică de piese auto, în care vor lucra 250 de oameni

Compania turcească Doğu Pres, cu activitate în domeniul proiectării și producerii de componente auto, va realiza la Iași o investiție de zece milioane de euro, într-un proiect de tip greenfield.

Noua unitate va produce subcomponente ce se integrează în injectoare diesel și de benzină. Proiectul prevede realizarea unei hale de producție de 10.000 mp, pe o suprafață totală de cinci hectare, ceea ce va permite o extindere ulterioară a investiției. Pentru etapa a doua, compania dorește să investească în producția de pompe auto de diverse tipuri. Investiția din Iași va aduce 250 de noi locuri de muncă.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Compania Doğu Pres a fost înființată în Bursa, în 1989, și este un important producător de componente pentru injectoare auto, cu circa 600 de angajați. Printre clienții companiei se numără Bosch, Delphi, Denso, Compa Sibiu și Schaeffler. „Doğu Pres a ales România din mai multe motive : în primul rând, pentru că ne dorim să fim amplasați în Uniunea Europeană, cât mai aproape de clienții noștri. Avantajele oferite prin măsurile de ajutor de stat ce sprijină investițiile, susținerea din partea InvestRomania, a ADR Nord Est și a autorităților locale, precum și posibilitatea de a găsi forța de muncă calificată, au determinat luarea deciziei în favoarea României și selectarea Iașiului”, declară reprezentanții Consiliului de Administrație al Doğu Pres.

România a fost selectată ca destinație finală pentru realizarea investiției în urma unui studiu realizat de compania turcească, pe parcursul a 12 luni, în mai multe țări din regiune.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close