„Idei din Țara lui Andrei”: Granturi de 200.000 euro, pentru proiecte de mediu și educație profesională

Competiția susținută de OMV Petrom revine cu cea de-a șasea ediție, în care se pot înscrie proiecte ce vizează dezvoltarea învățământului profesional și protecția mediului înconjurător, prin folosirea de tehnologii inovatoare și componente de digitalizare.

„Idei din Țara lui Andrei” este o competiție de proiecte, care se desfășoară la nivel național și urmărește să sprijine dezvoltarea sustenabilă a comunităților și să încurajeze românii cu spirit de inițiativă.

În ediția din 2017, vor fi acceptate ideile care propun proiecte din domeniile educație profesională (proiecte ce contribuie la dezvoltarea educației profesionale și tehnologice, proiecte care îmbunătățesc actul educațional, îmbogățesc baza materială și încurajează dezvoltarea competențelor transversale și profesionale ale elevilor și profesorilor din învățământul profesional și tehnologic, public) și mediu (proiecte care încurajează și promovează folosirea eficientă și responsabilă a resurselor naturale, care inovează pentru protecția mediului, care contribuie la îmbunătățirea calității aerului și a apei, la reducerea poluării, la creșterea eficienței energetice).

Înscrierile se realizează până pe 24 mai, pe site-ul taraluiandrei.ro. Proiectele câștigătoare pot primi finanțări de până la 20.000 de euro fiecare. Proiectele care au o componentă de digitalizare sau inovație cu ajutorul tehnologiei vor fi punctate suplimentar. „De zece ani, ne implicăm în proiecte de responsabilitate socială. Susținem românii cu inițiativă, prin programul <Idei din Țara lui Andrei>. Suntem martori că o idee bună poate schimba o comunitate, un oraș, o țară întreagă. Așteptăm proiecte îndrăznețe și de impact, care să integreze cât mai mult noile tehnologii în rezolvarea problemelor identificate”, declară Mona Nicolici, Manager Departament Sustenabilitate, OMV Petrom.

Proiectele vor fi evaluate prin vot public și jurizate de reprezentanți ai mai multor organizații nonguvernamentale, reprezentanți ai OMV Petrom, jurnaliști și experți din domeniul educației profesionale și mediului. Votul public (30 la sută) se derulează între 16 iunie și 25 iunie, iar jurizarea (70 la sută) între 16 iunie și 27 iunie. Câștigătorii vor fi anunțați în 5 iulie. În primele cinci ediții ale competiției „Idei din Țara lui Andrei”, OMV Petrom a oferit finanțări în valoare totală de circa 700.000 de euro, pentru 70 de proiecte desfășurate în 30 de județe, precum Bihor, Dolj, Buzău, Gorj, Hunedoara, Vâlcea, Mureș, Maramureș și Botoșani.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close