Ieșeanul Dan-Paul Iamandi este noul şef al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență

În baza deciziei premierului, generalul de brigadă Paul-Dan Iamandi a fost împuternicit să îndeplinească, pe o perioadă de șase luni, atribuțiile funcției de inspector general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Paul-Dan Iamandi deține, din 2011, funcția de inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Grigore Sturza” al județului Iași. Ofițer de peste 27 de ani, a ocupat diferite funcții pe linia coordonării personalului operativ, asigurării măsurilor de protecție civilă, conducerii activităților de prevenire a situațiilor de urgență la nivel județean, și a condus unitatea militară.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Noul inspector general al IGSU a absolvit cursurile Școlii Militare de Ofițeri Activi de Artilerie Antiaeriană, Rachete și Radiolocație Brașov în 1990, iar ulterior a continuat pregătirea atât în managementul situațiilor de urgență, cât și în Managementul Strategic al Afacerilor Interne. Este licențiat în drept la Universitatea din Iași și deține o diplomă de master în managementul mediului.

Conform deciziei prim-ministrului, emisă la propunerea ministrului Afacerilor Interne, din 4 februarie, colonelului ing. Daniel-Marian Dragne i-a încetat împuternicirea exercitării atribuțiilor funcției de inspector general al IGSU. Decizia a venit ca urmare a împlinirii intervalului de maximum un an, prevăzut de statutul cadrelor militare, pentru care un ofițer poate îndeplini, temporar, prin împuternicire, atribuţiile unei alte funcţii vacante. Daniel-Marian Dragne revine în funcția de prim-adjunct al inspectorului general, poziție ocupată din 2014.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close