Ilie Carabulea, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare

Omul de afaceri sibian a fost condamnat, astăzi, de Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ),  la cinci ani de închisoare cu executare, în dosarul ASF-Carpatica. Decizia este definitivă.

La ultimul terman în dosarul ASF, din 16 iunie, Carabulea le-a spus magistraţilor că este nevinovat şi că a fost „linşat mediatic”, în timp ce Dan Radu Ruşanu, fostul preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, a susţinut că nu l-a cunoscut pe omul de afaceri până la momentul la care a fost trimis în judecată. „Cred în justiţie şi în adevăr. Sunt un întreprinzător român care și-a plătit impozitele şi taxele. Nu am comis nici una dintre faptele pentru care sunt acuzat”, a susţinut omul de afaceri.

Procurorii DNA arătau, în rechizitoriul trimis instanţei, că, în 2012, Carpatica Asig avea o situaţie financiară precară şi necesita o infuzie de capital de circa 11 milioane de euro. Din mai 2013, Carabulea, Mustăţea şi Mîrzac „au constituit un grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii unor infracţiuni prin care se urmărea protejarea intereselor financiare ale SC Carpatica Asig SA”, susţin procurorii. Gruparea respectivă ar fi fost sprijinită de Dan Radu Ruşanu şi de alte persoane din conducerea ASF, potrivit procurorilor.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close