Industria de outsourcing va genera peste 100.000 de noi locuri de muncă, în România, în următorii cinci ani

Sectorul serviciilor de externalizare, cel mai efervescent domeniu din perioada postcriză, care a avut creşteri de 25-30 la sută pe an, în Ro­mâ­nia, îşi va dubla efectivele de angajați, în următorii cinci ani, în timp ce veni­turile vor creşte mai rapid decât numărul de angajați, spun reprezentanţii industriei de profil.

România este acum pe primul loc în topul pieţelor mature de outsourcing, cu 265 de companii. „Vom avea 300.000 de oameni în industrie, iar veniturile în outsourcing vor fi mai mult decât duble. Se găsesc oameni, şi se găsesc oameni buni. Acesta este şi motivul creşterii acestei indus­trii şi vedem tot mai multe companii care vin aici şi deschid centre de servicii partajate. Nu se găsesc destui oameni, câţi ar fi necesar”, a declarat pentru ZF Cătălin Iorgulescu, vicepreşedintele ABSL – Asociaţia Business Service Leaders România.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În acest moment, sectorul serviciilor de externalizare are 125.000 de angajaţi, aproximativ 1,5 la sută din populaţia activă a României. Pe baza unui studiu realizat de ABSL, în parteneriat cu KPMG, specialiștii estimează că industria de outsourcing a generat venituri de aproximativ patru miliarde de euro, în 2017. Studiul a fost realizat pe un eşantion de 50 de companii.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close