InGENIOUSly Continental: Studenții au creat mașini care decid singure ce traseu să urmeze

Continental și Universitatea Politehnica Timișoara au provocat 35 de studenţi, împărţiţi în șapte echipe, să dezvolte un sistem pentru mașină care să permită urmărirea unui traseu rutier marcat și controlul automat al vitezei de deplasare, ca și posibilitatea de a decide ruta de deplasare în intersecții. De asemenea, pe un smartphone, sistemul dezvoltat trebuie să afișeze permanent viteza de deplasare și distanța parcursă din momentul începerii fiecărui traseu.

Sub coordonarea a 32 de mentori din Continental și din Universitatea Politehnica Timișoara, după 14 săptămâni de muncă asiduă, în 6 iunie, cele șapte echipe au concurat în cadrul probei finale. Fiecare echipă a avut la dispoziție un buget de 500 de euro, pe care l-a folosit la achiziția componentelor necesare. În timpul probelor, mașina a trebuit să raporteze, la fiecare 0,5 secunde, viteza de deplasare și distanța parcursă.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

„Industria automotive ne provoacă, zi de zi, pe toți cei care contribuim la dezvoltarea acestui sector. Să creezi o mașină electrică ce decide ce traseu să urmeze într-o bifurcație, care să urmărească o rută marcată și să fie capabilă să și trimită datele către cloud, este un pas înainte în direcția electrificării, conectivității și conducerii autonome. Studenții care au participat la acest proiect au învățat nu doar cum să lucreze în echipă, ci și ce înseamnă rigorile unui proiect dus la bun sfârșit, și au avut posibilitatea de a-și vedea ideile creative puse în practică. Toți participanții la această competiție sunt învingători”, spune dr. Christian von Albrichsfeld, manager general Continental Automotive Romania.

Studenții au beneficiat de training-uri de specialitate, oferite de mentorii Continental. Câştigătorii au fost recompensaţi cu 6.000 de lei, locul secund cu 3.200 de lei, iar echipa de pe locul 3 a primit 1.600 de lei. Locul 1 a fost ocupat de o echipă formată din Mihai Dumitru, Alexandru Gheorghe, Bianca Ciceu, Septimiu Dinulica și Cristian Bota (Team3). Pe locul 2 s-au clasat Alexandru Cosma, Mihai-Radu Jina, Adina Marciuc, Rareș Alic și Gabriel Butnariu Gabriel  (Team5), iar pe locul 3 au fost Alex Molcut, Narcis Crăciun, Alina Ursu, Augustin Dinulica și Carole Voicu (Team2).

Între 1999 și 2017, Continental a investit circa 1,4 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii ale grupului sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și  patru centre de inginerie, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea, la finalul anului 2017, circa 19.700 de angajaţi, dintre care 5.700 ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare. Continental își va mări echipa cu peste 1.000 de noi membri, în acest an, în România.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close