Inginerii de la Continental dezvoltă unitatea de control a portierei autovehiculului

În vara acestui an, Continental a lansat pe piață o tehnologie ce contribuie în egală măsură la siguranța și confortul în trafic: unitatea de control a portierei.

Funcțiile pe care le îndeplinește această unitate de control sunt multiple. În primul rând, contribuie la siguranța pe șosea, prin dezvoltarea motorului electric pentru acționarea geamurilor, ajustarea luminozității oglinzilor în funcție de condițiile de trafic și intensitatea farurilor mașinilor care circulă în spatele autovehiculului, deschiderea sau închiderea parasolarelor de la geamurile din spate, prin comandă vocală, monitorizarea punctului mort din oglinzile retrovizoare, închiderea centralizată și acționarea luminilor de avertizare.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Tot de această unitate de control depind luminile ambientale din interiorul mașinii, cele exterioare folosite la semnalizare, precum și încălzirea portierelor, ajustarea și memorarea poziției oglinzilor laterale, animarea boxelor, funcții ce contribuie la confortul șoferului.

O responsabilitate importantă în dezvoltarea acestui produs a revenit departamentului Body and Security, din cadrul centrului de cercetare și dezvoltare Continental Iași. Inginerii de aici au coordonat proiectul și au avut responsabilitatea pentru ariile de software, mecanică, hardware și sistem. O altă locație Continental din România care a contribuit la realizarea acestui produs este cea din Sibiu. Inginerii din Sibiu au asigurat partea de creare de prototipuri, testare, proiectare și lansare.

Recent, departamentul din Iași a sărbătorit atingerea unui obiectiv important: depășirea pragului de 500 de membri ai echipei Body and Security. „Creșterea rapidă a departamentului din ultimii ani a fost determinată rezultatele foarte bune obținute, de numărul mare de proiecte câștigate și de extinderea portofoliului de activități în locația din Iași”, declară Dragoș Bohotineanu, managerul departamentului.

Interior Body and Security dezvoltă la Iași faruri inteligente cu tehnologie LED și module pentru controlul securității și confortului șoferului și al pasagerilor, precum portbagaj, portiere, trape și alte funcții din interiorul mașinii, pentru cei mai importanți producători de mașini din lume.

DESPRE CONTINENTAL

Grupul Continental a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 40,5 miliarde de euro și are peste 230.000 de angajați în 56 de țări. Între 1999 și 2016, a investit circa 1,2 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi dezvoltare, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea 18.200 de angajaţi la finalul anului 2016 și își va mări echipa cu circa 1.500 noi membri, în acest an, în România.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close