Inginerii români pun umărul la realizarea celui mai spectaculos model al Renault

Potrivit lui Antoine Doucerain, directorul general al Automobile Dacia şi şeful Grupului Renault în România, inginerii români au contribuit la realizarea primului SUV coupe al grupului francez.

Inginerii români din cadrul Renault Technologie Roumanie au ajuns să lucreze la tot mai multe modele ale brandului francez, pe lângă cele din gama Dacia, iar cel mai nou proiect la care au contribuit este Renault Arkana. Acesta este primul SUV-coupe al francezilor, care intră pe un teritoriu rezervat celor de la BMW şi Mercedes-Benz. Modelul a fost lansat, săptămâna trecută, la Salonul Auto de la Moscova. Rusia va fi prima piaţă pe care va fi comercializat acest model.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

„Sunt module realizate în România, pentru automobile Renault. Inginerii români sunt tot mai avansaţi şi şi-au dezvoltat abilităţile. Avem aici un centru complet de testare şi putem dezvolta mai multe maşini. Aici vine şi povestea lui Duster – din proiect, o mai bună parte a fost dezvoltată în România decât în cazul modelelor precedente”, a declarat Antoine Doucerain, pentru ZF.

Renault Arkana va fi lansat pe piață, în versiunea de serie, în 2019. Arkana va opera în segmentul SUV-urilor compacte (segment C), alături de Kadjar. Segmentul C este cel mai dinamic al pieței auto, iar concurența este acerbă. Renault și-a propus să câștige cotă de piață oferind un model cu eleganța unui sedan și capabilitățile și robustețea unui SUV, totul împachetat într-o siluetă trendy de coupé, scrie autobild.ro. Caracterul de SUV este subliniat de garda mare la sol și roțile generos dimensionate. Linia elegantă de coupé este scoasă în evidență de detaliile cromate de pe lateral.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close