Innovate.AI: 5,5 milioane dolari, pentru startup-urile care vor contura viitorul inteligenței artificiale

Microsoft Ventures, în colaborare cu Madrona Venture Group, Notion Capital şi Vertex Ventures Israel, a lansat Innovate.AI, competiţia care își propune să descopere startup-uri ce contribuie la dezvoltarea viitorului inteligenţei artificiale. Microsoft Ventures şi partenerii săi vor oferi premii totale de 3,5 milioane de dolari în finanţări de capital şi două milioane de dolari în credit Azure.

Startup-urile care folosesc tehnologii AI pentru aplicaţii, servicii sau platforme, sunt invitate să se înscrie prin intermediul website-ului Microsoft Ventures, pentru a avea şansa să câștige unul dintre cele patru premii. Un milion de dolari în finanţări de capital şi 500.000 de dolari în credit Azure se vor acorda câte unui startup din fiecare regiune – America de Nord, Europa şi Israel. Al patrulea premiu este acordat pentru concepte ce folosesc tehnologii AI, pentru a genera un impact social pozitiv.

Premiul AI for Good este de 500.000 de dolari, în finanţări oferite de Microsoft Ventures, şi 500.000 de dolari, în credit Azure. „La Microsoft, viitorul se bazează pe progresul tehnologiilor AI. Suntem încântaţi să lansăm această competiţie alături de un grup puternic de investitori, care cunosc importanţa aplicării acestor tehnologii pentru amplificarea creativității şi susținerea inovației în AI în viitor”, afirmă Nagraj Kashyap, vicepreşedinte corporate și lider global al Microsoft Ventures.

Înscrierile sunt deschise între 10 octombrie și 31 decembrie, pentru Europa, Israel şi America de Nord (Canada, Mexic şi SUA). Companiile vor fi eligibile pentru a candida dacă au în ziua înscrierii mai puţin de patru milioane de dolari în capital social, finanţare sau împrumuturi, şi pot prezenta un produs, serviciu sau platformă care utilizează sau intenţionează să utilizeze tehnologiile AI, aşa cum acestea sunt definite de cercetările ştiinţifice relevante.

Până la zece finalişti din fiecare regiune vor primi şansa de a-şi prezenta personal inovaţia. Fiecare va concura pentru a câştiga premiul de peste un milion de dolari, atribuit regiunii respective. Startup-urile vor beneficia în acest fel şi de posibilitatea de a își evalua concurența, dar şi de o potențială finanțare de la partenerii VC regionali. Regulamentul complet şi informaţiile despre competiţie pot fi găsite aici.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close