Innovation Labs 2018 și-a desemnat câștigătorii

Appsulate, ClarK, XVision și WakeZ sunt echipele care au convins, cu produsele lor, juriul și publicul programului de mentorat și dezvoltare pentru tinerii pasionați de tehnologii creative și antreprenoriat. Cele trei echipe au câștigat premiile Startup Excellence Award, Startup of the Year Award, Best Business și Best Product.

Innovation Labs este un accelerator ancorat în opt universități: Universitatea Politehnica din București, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Politehnica Timişoara și Universitatea de Vest din Timişoara.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În martie 2018, peste 450 de tineri s-au înscris în cele cinci hackathoane Innovation Labs, desfășurate la nivel național, și au propus peste 160 de idei de produse digitale. În hackathoane au intrat 110 echipe, care și-au dezvoltat ideile în prototipuri cu ajutorul mentorilor, pe parcursul a 24 de ore de foc. Cele mai convingătoare echipe au trecut în a doua etapă – perioada de mentorat și dezvoltare a prototipului inițial – și au evoluat spre un produs care să combine excelența tehnică cu orientarea către nevoile reale ale utilizatorilor. Timp de trei luni, până la Demo Day, echipele au participat săptămânal la workshop-uri și întâlniri cu mentorii, specialiști în domeniul tehnologiei și antreprenori de top, și au lucrat la dezvoltarea și rafinarea soluțiilor propuse.

În fiecare centru național Innovation Labs au avut loc evenimentele Demo Day locale, la care au participat echipele din programul de mentorat. În urma acestora, au fost alese prototipurile calificate în semifinalele Demo Day 2018, de la București. Pe 21 mai, au urcat pe scenă 34 de echipe dintre cele 62 ce au fost selectate în programul de mentorat de trei luni, în martie 2018. După o primă rundă de demonstrații tehnice și prezentări de produs, 16 echipe au intrat în competiția finală Demo Day.

„Este o bucurie să fiu la a șasea ediție a Innovation Labs și să observ pe viu creșterea echipelor, a programului și ecosistemului de startupuri tehnologice românești. Prin parteneriatul dintre universități și industrie, prin mentoratul oferit de specialiști în tehnologie și afaceri, ca și prin voluntariatul intens și implicarea unor organizații prestigioase ce susțin cultura antreprenorială, an de an, tinerii și tinerele care-și doresc o experiență de startup au șansa să exploreze acest orizont. Echipele cele mai promițătoare vor evolua în continuare, cu sprijinul programului și al partenerilor”, declară Răzvan Rughiniș, co-fondator Innovation Labs.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close