Instanța anulează amenda primită de fosta șefă NN Pensii la „sugestia” lui Dragnea

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a anulat, astăzi, amenda de 100.000 de lei aplicată, în aprilie 2017, de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) fostului director general al NN Pensii, Raluca Ţintoiu.

Judecătorii au mai stabilit ca ASF să-i plătească Ralucăi Ţintoiu daune morale de 1.000 de euro. Decizia nu este definitivă, notează Agerpres. „Admite acţiunea, în parte. Anulează decizia de sancţionare nr. 541/14.04.2017 emisă de pârâtă, actele care au stat la baza emiterii sale, precum şi toate actele subsecvente, inclusiv decizia nr. 1090/04.08.2017 de soluţionare a plângerii prealabile. Obligă pârâta să plătească reclamantei suma de 1.000 de euro (în lei, la cursul BNR din data efectuării plăţii), cu titlu de daune morale. Respinge petitul având ca obiect restituirea amenzii contravenţionale, ca fiind formulat împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare”, se arată în decizia CAB.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În aprilie 2017, ASF a amendat NN Pensii cu unu la sută din capitalul social, respectiv 750.000 de lei, după ce compania a transmis clienţilor o scrisoare prin care îi informa că au existat discuţii în spaţiul public cu privire la o eventuală decizie de naţionalizare a fondurilor de pensii private şi le recomanda să urmărească permanent ce se întâmplă cu pensia lor. Raluca Ţintoiu, directorul general, a fost sancţionată cu retragerea autorizaţiei şi cu o amendă contravenţională de 100.000 de lei.

În replică, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, spunea că „scandalul” generat de scrisoarea companiei NN este „un fake” pornit de la preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, iar Guvernul României ar trebui să ceară explicaţii de la Ambasada Olandei şi de la conducerea ING. Dragnea solicita și ca NN Pensii să fie sancţionată „extrem de dur”. „Nu poţi să porneşti un asemenea scandal din nimic, pentru că nu a existat nici în programul de guvernare, nici în vreo discuţie în Guvern, nici în vreo discuţie în coaliţie, nici în Parlament despre aşa ceva. Ceea ce a făcut această companie de asigurări este nepermis. Din punctul meu de vedere, ASF-ul, Guvernul şi Ministerul de Finanţe să-i sancţioneze extrem de dur, pentru că trebuie să fie un exemplu şi pentru celelalte multinaţionale care fac zeci de miliarde în România şi care îşi bat joc de români şi de statul român. Nu există o astfel de discuţie nici măcar informală din punctul nostru de vedere Au început o campanie online fără să întrebe pe nimeni”, preciza liderul PSD.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close