Investitori care „valorează” 3 miliarde de dolari vin la Cluj-Napoca, în iunie

Techsylvania, unul dintre cele mai influente evenimente de  tehnologie din estul Europei, ce se va desfășura la Cluj-Napoca, între 9 și 12 iunie, așteaptă la cea de-a cincea ediție investitori importanți la nivel internațional, cu bugete de peste trei miliarde de dolari. Ei vor juriza și premia cel mai promițător proiect al Techsylvania Startup Avalanche 2018.

Printre speakerii care vor urca pe scena Techsylvania 2018 se numără administratorii unor fonduri de venture capital cu un portofoliu vast de startup-uri susținute la nivel global. Ei le vor împărtăși participanților modelele lor de finanțare și sfaturi pentru obținerea de capital. Unul dintre invitați este Ashley Carroll, partener în cadrul Social Capital, un fond de investiții de peste 1,2 miliarde de dolari, cu sediul în Palo Alto, California. Firma a fost înființată în 2011 de un fost angajat al Facebook și are în portofoliu startup-uri din sănătate, educație, finanțe-bănci și mobile.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Un alt investitor de renume este Max Niederhofer, partener în Sunstone Capital, unul dintre cele mai mari fonduri de investiții din Europa, al cărui portofoliu depășește 300 milioane de dolari. Prima sa investiție a fost în platforma de muzică online Last.fm, achiziționată de CBS în 2007, cu 280 milioane de dolari. Pe lista investitorilor se regăsește și Bartoj Ondrej, un antreprenor ceh care a fondat prima sa afacere de succes înainte să termine facultatea, în 1996. În prezent, administrează Credo Ventures, un fond ce gestionează peste 50 de milioane de dolari și se află printre primii investitori ai unicornului UiPath.

Speakeri de la Waze, The New York Times, MIT și Storyheap

Au confirmat participarea la ediția de anul acesta a Techsylvania și Di-Ann Eisnor, director de dezvoltare la Waze, Sebastian Dobrincu, tânărul de 19 ani care a dezvoltat Storyheap, o companie de un milion de dolari în SUA, cu clienți precum Selena Gomez și Justin Bieber, dar și Katherine Manderfield, director de strategie la The New York Times, și Newton Howard, directorul laboratorului de specialitate de la MIT, cel care a realizat un cip ce prelungeste activitatea creierului cu până la cinci ani. Lista speakerilor conține peste 45 de profesioniști din IT și sfera business și poate fi consultată aici.

STARTUP AVALANCHE 2018

Competiția internațională ce va avea loc în cadrul Techsylvania este dedicată antreprenorilor și startup-urilor din IT, care au șansa de a-și prezenta proiectele în fața unora dintre cei mai renumiți profesioniști în domeniu și investitori. Cel mai bun startup va fi premiat cu o excursie de nouă zile în Silicon Valley,  pentru membrii echipei câștigătoare. Pachetul include vizite la cele mai importante companii din Silicon Valley, întâlniri cu investitori și reprezentanții celor mai mari acceleratoare de startup-uri și firme de venture capital, antreprenori de succes și experți în tehnologie.

DESPRE TECHSYLVANIA

Este un eveniment dedicat pasionaților din IT, tehnologie și business, creat în urmă cu cinci ani de Oana Petruș și Vlad Ciurca. Scopul său este să devină un liant între comunitățile locale și cele mai noi tehnologii și tendințe, dar și să creeze circumstanțele potrivite de networking cu cei mai influenți oameni din industria IT. Numărul participanților crește anual. La ultima ediție au fost prezenți peste 1.500 de oameni. Printre cei care au urcat pe scena Techsylvania se numără Felix Petersen, Managing Director Europe al Samsung NEXT, Tim Draper, fondator al Universității Draper și al DFJ, Mark Shuttleworth, fondator al Ubuntu și Canonical, Andy Piper, Developer Advocate la Twitter, Andreas Ehn, co-fondator al Wrapp (primul angajat al Spotify), Chad Fowler, Divisional CTO la Microsoft.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close