Ioana Uricaru intră în cursa pentru cele mai importante premii pentru filme independente în SUA

Regizoarea filmului Lemonade este primul regizor român nominalizat în categoria „Someone to Watch”, la Independent Spirit Awards, cele mai importante premii pentru filme independente în SUA, pentru regia filmului său de debut, Lemonade, turnat în America de Nord.

Înființat în 1994, premiul se acordă unui cineast cu o viziune deosebită, care nu a primit încă o recunoaștere adecvată. Ioana Uricaru se alătură unor regizori precum Cristi Puiu, Corneliu Porumboiu și Cristian Mungiu (producătorul filmului Lemonade). Premiile vor fi anunțate în 23 februarie 2019, cu o zi înaintea decernării premiilor Oscar. Patru dintre filmele câștigătoare în ultimii cinci ani au fost premiate și pentru Cel mai bun film la Oscar.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Lemonade a făcut senzație în circuitul festivalier și a ajuns la mai mult de 40 de selecții. Un film care a atras atenția distribuitorilor de la premiera mondială, la Berlinală, în februarie, „thriller-ul captivant” despre visul american a fost vândut spre distribuție în 12 țări și a primit opt premii în festivaluri internaționale.

Ioana Uricaru a absolvit cursurile Academiei de Teatru şi Film din Bucureşti şi deține un doctorat in studii critice la Universitatea din South California, Los Angeles. Din 2015, locuiește în SUA, unde are o carieră didactică universitară. Înaintea debutului în lungmetraj, a co-regizat filmul colectiv episodic „Amintiri din Epoca de Aur” şi a realizat filme de scurtmetraj.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close