Ioana Uricaru, marele premiu la FEST New Directors New Films Festival

Lemonade, filmul de debut în lung metraj al Ioanei Uricaru, produs de Mobra Films, a câştigat Linxul de Aur pentru cel mai bun film în competiție, în cadrul FEST New Directors/ New Films Festival de la Espinho, din Portugalia, un eveniment dedicat regizorilor la începutul carierei cinematografice.

Filmul a fost selectat în competiție în secţiunea principală a festivalului și a fost prezentat alături de alte zece filme de mare succes din circuitul festivalier, precum Winter Brothers, de Hlynur Palmason, câştigător al 25 de premii internaționale, sau Killing Jesus, de Laura Mora Ortega, premiat la Cairo, Chicago și Palm Springs. Lemonade a avut premiera mondială în acest an, la Berlinală, și s-a bucurat de recenzii pozitive şi de atenţia distribuitorilor. Premiera americană a avut loc în aprilie, la prestigiosul festival de film de la Tribeca, ocazie cu care The New York Times l-a numit „un film de neratat”.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Ioana Uricaru a absolvit cursurile Academiei de Teatru şi Film din Bucureşti şi deține un MFA în producție de film și televiziune și un doctorat în studii critice de la USC School of Cinematic Arts – University of South California, și este stabilită, din 2005, în SUA, unde are o carieră didactică universitară.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close