Ion Jinga, ales preşedinte al Comisiei ONU pentru Dezarmare şi Securitate Internaţională

Ambasadorul Ion Jinga, Reprezentantul Permanent al României la Organizaţia Naţiunilor Unite, a fost ales, prin aclamare, preşedinte al Comisiei ONU pentru Dezarmare și Securitate Internaţională (Comisia I), la alegerile desfăşurate, în 5 iunie, în plenul Adunării Generale ONU.

Mandatul reprezentantului României va fi exercitat pe durata celei de-a 73-a sesiuni ale Adunării Generale, în perioada septembrie 2018 – septembrie 2019. Este pentru prima dată când un diplomat român este ales în funcţia de preşedinte al acestei comisii principale ale Adunării Generale a ONU. Diplomaţi români au ocupat de cinci ori funcţia de vicepreşedinte (1972, 1983, 2002, 2003 și 2014).

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Comisia pentru Dezarmare și Securitate Internaţională, denumită și „Comisia I”, este unul dintre cele șase organisme principale de specialitate ale Adunării Generale a ONU, în cadrul cărora sunt reprezentate toate statele membre ale organizaţiei. Comisia I are ca obiectiv promovarea principiilor generale de cooperare între state pentru menţinerea păcii și securităţii internaţionale, precum și consolidarea stabilităţii globale, prin reducerea armamentelor.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close