Iulia Scavo, matematiciana care a devenit cel mai bun somelier din România

Trofeul Someleriei 2018, decernat, luna trecută, de Alexandrion Group și Asociația Somelierilor din România, a revenit Iuliei Scavo, un somelier cu o experiență de zece ani în domeniu.

Câștigătoarea celei mai importante competiții autohtone din industria vinului a fost apreciată pentru cunoașterea amănunțită a băuturilor, paleta largă de informații complementare acestui domeniu, pe care le deține, și ușurința uimitoare în comunicarea cu clientul. „Vinul este cultură, patrimoniu, vibrație, dar și corpuscul condensat, ce dă sete de cunoaștere. O lume întreagă într-un pahar de cultură, cu istorie, geografie, geologie, științe exacte sau naturale, chimia noastră intrinsecă, rigoarea matematică a științei viti-vinicole, hazardul majestuos al naturii, dar și un spirit ce se asociază în mod fericit cu artele vizuale, auditive și, evident, arta culinară”, spune Iulia Scavo.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

De origine din România, Iulia a terminat facultatea de matematică și inginerie din Lyon. Pasiunea pentru somelerie a fost mai puternică, fapt ce a dus la urmarea unor cursuri de specialitate și a unui master în marketingul băuturilor. De-a lungul timpului, a câștigat peste 17 trofee la cele mai importante competiții din lume, iar acum vrea să aibă un rol activ în industria vinurilor pe plan local și are un plan ambițios de organizare de training-uri pentru tinerii somelieri, pentru sprijinirea celor mai talentați și pasionați specialiști români.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close