Junior Achievement: Premii de 50.000 de euro, pentru elevii și studenții antreprenori

Elevii și studenții sunt invitați de Junior Achievement (JA) România să-și dezvolte competențe antreprenoriale și să-și testeze ideile de business, în două competiții europene: JA Business Plan Challenge 2018 și JA Company of the Year 2018.

La competiția JA Business Plan Challenge 2018 pot participa tineri care doresc să dezvolte un concept de business  pe care ulterior să-l testeze pe piață prin lansarea și conducerea unei afaceri pilot sau a unui startup. Dintre planurile de business înscrise în JA Business Plan Challenge vor fi selectate 50, pentru a se dezvolta în incubatorul de afaceri și pentru a participa la  faza națională a competiției europene JA Company of the Year.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În anii trecuți, tinerii au impresionat cu startup-uri inovatoare dintr-o gamă largă de domenii, de la agribusiness și industrii creative, la inginerie și științe aplicate. Anul trecut, peste 150 de startup-uri create de elevi și studenți au fost selectate pentru a intra în etapa intermediară a competiției, incubatorul educațional de afaceri JA BizzFactory.

La secțiunea Elevi, șase tinere de la Liceul Teoretic O.C. Tăslăuanu din Toplița au câștigat finala națională și au reprezentat România la finala europeană a competiției JA European Company of the Year 2017, desfășurată la Bruxelles. Elevele au creat un „plasture GPS” multifuncțional, eficient în găsirea obiectelor ușor de pierdut sau în monitorizarea copiilor sau a persoanelor cu afecțiuni precum Alzheimer. Dispozitivul poate fi controlat cu ajutorul unei aplicații și este ideal în viața oricui.

„Am învățat multe pe parcursul acestei competiții și am devenit mai motivată în a-mi continua mini-compania și a studia business. Consider că aceste programe sunt importante pentru dezvoltarea personală, deoarece îți conferă o imagine reală a ceea ce înseamnă o afacere, te învață cum să lucrezi în echipă și cum să depășești obstacole”, spune Edina Bako, câștigătoarea Alumni Leadership Award la JA Europe Company of the Year 2017.

La categoria Studenți, echipa InstaHouse, de la Academia de Antreprenoriat, a dezvoltat o platformă online ce pune în legătură oamenii care au nevoie de servicii casnice cu agenți locali de încredere. Echipa a reprezentat România la finala europeană JA Europe Enterprise Challenge din Helsinki. Programele JA de educație antreprenorială sunt implementate în acest an în 236 de licee și 26 de universități din România.

În acest an, 50 de echipe vor intra în incubatorul educațional de afaceri JA BizzFactory, unde, sub îndrumarea profesorului coordonator și a consultanților voluntari din business, vor trece prin toate etapele pilotării afacerii, de la realizarea unei cercetări de piață și crearea unei versiuni reale a produsului/serviciului oferit sau a unui prototip, până la interacțiunea cu piața și realizarea unei vânzări.

Echipele de elevi și studenți cu cele mai bune rezultate în incubator se vor califica în Finala Națională a competiției JA Company of the Year 2018, care va avea loc pe 22 mai, în București. Aici, tinerii își vor expune produsele sau serviciile și își vor prezenta planurile de afaceri, prin intermediul unui pitch, în fața juriului format din profesioniști din mediul de business, pentru a câștiga un loc pe podium. Participanții cu cele mai bune rezultate vor beneficia de premii în valoare totală de 50.000 de euro: Burse pentru participarea la Next Generation Leaders Forum 2018, Canada, Ontario (august), la finala European Company of the Year 2018 – secțiunea elevi (iulie), Belgrad, Serbia, și la finala Europe Enterprise Challenge 2018 – secțiunea studenți (iunie), Riga, Letonia. Vor fi acordate premii speciale, precum „Ready for work”, Investiția anului în IT, Investiția anului în Design și Investiția anului în Agricultură.

Elevii și studenții se pot înscrie în JA Business Plan Challenge 2018 până pe 26 februarie. Informații despre procesul de înscriere sunt disponibile aici.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close