KFC susține „Fizica altfel”

„Fizica altfel” este un proiect inițiat de Centrul de Evaluare și Analize Educaționale (CEAE), care își propune să formeze profesorii de fizică să utilizeze metoda investigației la clasă, astfel încât elevii să înceapă să gândească structurat și să (re)descopere plăcerea de a învăța fizica.

Proiectul, devenit deja strategic pentru organizație, este considerat best-practice și pentru alte științe predate la școală, pentru care CEAE intenționează să identifice și să ofere metode active și moderne de învățare. Dacă în 2017 au fost vizați 150 de profesori, din șase județe, care au utilizat noile metode la clasă, pentru 7.500 de elevi, anul acesta vor fi formați 250 de profesori de fizică, care vor putea utiliza metodele active de învățare la clasă, pentru circa 12.500 elevi de gimnaziu sau liceu.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

„Tot auzim în spațiul public că lucrurile nu sunt în regulă, nici cu copiii – nu mai vor să învețe, nu-i interesează decât <să stea pe telefoane> etc., nici cu profesorii – nu mai fac suficient efort pentru a face lecțiile interesante. Prin derularea proiectului <Fizica altfel>, am avut surpriza să descoperim că lucrurile nu stau deloc așa. Când elevii devin actorii principali în descoperirea explicațiilor fenomenelor fizice, curiozitatea reapare și, odată cu ea, dorința de a înțelege cât mai multe despre lumea din jur. În ceea ce privește profesorii, problema nu e că nu și-ar dori să procedeze altfel la clasă, dar nu știu cum să facă asta de unii singuri. Dacă sunt incluși în programe de pregătire care să-i învețe cum să le stârnească elevilor curiozitatea și cum să-i facă să înțeleagă mai bine temele din programă, mulți dintre ei fac minuni la clasă. La fel ca elevii, profesorii află din nou ce înseamnă entuziasmul. KFC a înțeles că, pentru a se produce schimbări vizibile în privința creșterii calității educației, trebuie intervenit în sistemul formal de educație”, spune Cristian Hatu, președintele CEAE.

„Educația este unul dintre pilonii în care am ales să investim prin proiectele de responsabilitate socială desfășurate la nivelul companiei. Prin parteneriatul cu CEAE, ne dorim să susținem dezvoltarea timpurie a tinerilor pentru capacitarea lor, în vederea evoluției profesionale și personale, pe termen lung. La KFC, credem în folosirea forțelor proprii și hrănirea curiozității și, de aceea, din 2017, am pornit într-o nouă aventură și ne-am alăturat companiilor ce susțin <Fizica Altfel>. Continuăm parteneriatul și în 2018 și sperăm ca tot mai mulți profesori și elevi să beneficieze de acest program”, declară Mark Hilton, CEO Sphera Franchise Group.

Despre „Fizica altfel”

Demarat în 2012, proiectul educațional „Fizica altfel” și-a propus să formeze profesorii de fizică să lucreze la clasă prin metoda investigației, metodă ce le permite elevilor să dobândească abilități de bază importante pentru viitorul lor, precum gândire critică, rezolvarea de probleme complexe, luarea și asumarea deciziilor, capacitatea de a lucra în echipă, capacitatea de a învăța lucruri noi într-un timp relativ scurt. CEAE, împreună cu reprezentanți ai comunității „profesorilor altfel”, au generat schimbarea programei școlare de fizică. Extinderea cursurilor de formare este un pas firesc, pe care organizația și l-a asumat astfel încât toți elevii să beneficieze de noua abordare a predării prin investigație la clasă.

DESPRE SPHERA FRANCHISE GROUP

Este cel mai mare grup din industria food service din România şi deţine companiile care operează în sistem de masterfranciză brandurile KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery şi Taco Bell. În România, lanţul de restaurante KFC numără 70 de restaurante, în Bucureşti şi în alte oraşe, precum Timişoara, Arad, Botoşani, Cluj-Napoca, Oradea, Suceava, Piteşti sau Braşov. KFC România operează și două restaurante la Chişinău și trei în Italia.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close