Kovesi, delegată la Parchetul General pentru șase luni

Fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost delegată, astăzi, de procurorul general Augustin Lazăr, în funcţia de procuror la Serviciul de îndrumare şi control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

„Ca urmare a deciziei Secţiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la continuarea activităţii doamnei Laura Codruţa Kovesi, după revocarea din funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr, prin Ordinul nr. 1412 din data de 11 iulie 2018, a dispus delegarea acesteia în funcţia procuror la Serviciul de îndrumare şi control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, începând cu data de 11 iulie 2018. Având în vedere experienţa profesională dobândită până în prezent, doamna procuror va avea atribuţii privind implementarea la nivelul Ministerului Public a Strategiei Naţionale Anticorupţie pentru perioada 2016-2020, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 583 din 2016, respectiv actualizarea strategiilor de combatere a corupţiei, precum şi elaborarea de strategii sectoriale la nivelul unităţilor de parchet, în conformitate cu obiectivele strategice şi domeniile prioritare ale instituţiei, astfel cum sunt acestea exprimate în Strategia Ministerului Public pentru perioada 2016-2020”, informează Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Tot astăzi, Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat, pentru 25 iulie, luarea unei decizii în cazul acţiunii disciplinare exercitate de Inspecţia Judiciară împotriva fostului procuror-şef al DNA, în urma refuzului acesteia de a se prezenta la Comisia parlamentară de anchetă pe tema alegerilor prezidenţiale din 2009.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close