Kuka Systems, primul client al celui mai mare parc industrial din Sibiu

Dezvoltatorul imobiliar Zacaria a semnat unul dintre cele mai mari contracte de închiriere pentru un spațiu industrial din 2017, în Sibiu, cu compania germană Kuka Systems, care își va extinde activitatea în România. Noul spațiu de producție Kuka, de peste 10.000 mp, situat în Network Industrial Park, din zona de est a orașului, este un proiect built-to-suit.

Prima clădire din cel mai mare parc din Sibiu dezvoltat de Zacaria a fost proiectată conform specificațiilor și nevoilor Kuka Systems, în contextul în care compania germană își dublează producția și numărul de angajați din România. Network Industrial Park, situat într-o poziție strategică în Zona Industrială de Est a Sibiului, la 300 metri de intrarea pe autostrada A1 Sibiu-Nădlac, ocupă 87.000 mp. Suprafața construită este de 46.000 mp. „Sibiul s-a dovedit a fi locația potrivită pentru Kuka Systems. Firma a început în 2011, cu patru angajați, pentru ca mai apoi numărul să crească la 280, angajați care lucrează în locația respectivă și peste tot în lume. Excelentul amplasament geografic în România și Europa, proximitatea față de aeroport și potențialul țării, fac din Sibiu o locație a grupului Kuka ce se va dezvolta foarte bine și în viitor”, afirmă Torsten Jörges, CFO Kuka Systems.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Primul modul, de 10.700 mp, din care peste 8.700 au destinația spațiu industrial și 2.000 sunt destinați birourilor, va fi predat la cheie, către Kuka Systems, în iulie 2018. Investitorul german are în vedere o extindere în aceeași locație cu încă 10.000 mp, cu predare în 2019, și va ajunge la o suprafață totală de 20.000 mp.

„Suntem bucuroși de încrederea pe care noul nostru client ne-a acordat-o și credem că un motiv decisiv a fost flexibilitatea noastră față de nevoile clienților și maniera personalizată în care abordăm fiecare proiect build-to-suit. Această mutare a sediului companiei Kuka Systems reprezintă un semn că industria din Sibiu are un ritm de creștere sănătos și este tot mai competitivă. Deși forța de muncă a devenit o resursă limitată în zonă, am creat condițiile necesare clientului nostru pentru ca acesta să ofere un spațiu de muncă atractiv, ce include, printre altele, acces facil la mijloacele de transport în comun, parcări generoase în interiorul parcului, spații de birouri funcționale și confortabile, spațioase și luminoase”, declară Emilia Țepeș, Director Național de Vânzări Zacaria.

Pentru restul de circa 26.000 mp de spații industriale din cadrul Network Industrial Parc, care va fi finalizat la sfârșitul anului viitor, Zacaria se află în negocieri avansate cu mai mulți clienți strategici, interesați să-și extindă afacerile. În urma încheierii contractelor de închiriere, fiecare modul va fi personalizat în funcție de specificațiile clientului și amenajat complet.

Între 2009 și 2014, Zacaria a revitalizat o serie de zone industriale abandonate sau subdezvoltate din țară. Ulterior, și-a consolidat poziția prin construcția unor parcuri industriale clasa A. Network Industrial Park din Sibiu este cel mai nou și cel mai mare proiect al companiei, pornit de la zero, pe fosta platforma BMR din Sibiu.

Parte a grupului internațional Alf Mizzi & Sons, fondat în Malta, în urmă cu peste 100 de ani, Zacaria oferă spații industriale la cheie, din 2009. Portofoliul său cuprinde peste 300.000 mp de suprafațe pentru închiriere, atât industriale, cât și birouri, în Sibiu, Craiova, Alba Iulia, Oradea, Arad și Cisnădie. Zacaria continuă să-și dezvolte proiectele industriale prin achiziționarea de hale și terenuri. În ultimul timp, dezvoltatorul imobiliar se concentrează pe proiecte built-to-suit, ce oferă soluții personalizate după nevoile fiecărui client, locații strategice și standarde înalte de calitate. Suprafețele modulelor închiriate variază între 200 și 30.000 mp.

DESPRE KUKA SYSTEMS SIBIU

Face parte din Grupul Kuka Systems, unul dintre principalii furnizori de servicii de inginerie mondială și producători de sisteme automate de producție flexibile, pentru industria automotive, aerospațială și energetică. Compania a fost înființată în Sibiu, în urmă cu șase ani, timp în care cifra de afaceri s-a mărit de aproximativ zece ori, iar numărul angajaților a ajuns la 280.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close