La 13 ani, Elena Zaharia a cucerit două medalii de aur la „Europenele” de tenis de masă

România a încheiat cu un bilanţ de 11 medalii – două de aur, două de argint şi şapte de bronz – Campionatele Europene de tenis de masă pentru cadeţi şi juniori, care s-au încheiat, marți, la Cluj-Napoca.

La 13 ani și opt luni, Elena Zaharia a fost vedeta acestei ediții, după ce a cucerit două medalii de aur și una de argint. Chiar dacă a întâlnit și sportive cu doi ani mai mari, constănțeanca a câștigat aurul continental la simplu, după ce a trecut în finală de rusoaica Elizabet Abraamian. România, cu Elena Zaharia în prim-plan, s-a impus și în întrecerea pe echipe.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În probele individuale, tricolorii au cucerit opt medalii: una de aur, prin Elena Zaharia, două de argint, prin cadeţii Andrei Tomică şi Darius Movileanu, învinşi în finala de dublu, şi prin junioara Tania Plăian, și cinci de bronz, prin cadeţii Andrei Tomică/Elena Zaharia, la dublu mixt, Rareş Şipoş, la simplu juniori, Cristian Pletea şi perechea Rareş Şipoş/Dragoş Florin Oprea la dublu juniori, şi Tania Plăian la dublu junioare. În probele pe echipe, România a cucerit o medalie de aur, la cadete, şi două de bronz, la juniori şi junioare.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close