Lazăr Comănescu, ofițer al Legiunii de Onoare

Consilier al președintelui Camerei de Comerț și Industrie a României, fost ministru al Afacerilor Externe și diplomat de carieră, Lazăr Comănescu a fost distins cu Legiunea de Onoare în grad de Ofițer de către Michèle Ramis, Ambasadoarea Franței în România, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc în 25 iunie, la Reședința Franței.

„Pe parcursul carierei, ați ținut mereu în mod special la menținerea și dezvoltarea strânsei relații care unește Franța de România și la înscrierea acestei relații într-o perspectivă europeană comună. Sunteți o personalitate de prim-plan, pe care Franța a putut mereu să conteze și va putea să conteze, sunt sigură, și pe viitor, pentru a consolida ceea ce ne unește și pentru a apăra valorile pe care le împărtășim”, a spus Michèle Ramis, în discursul de decernare a distincției.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Absolvent al Facultății de Comerț Exterior din cadrul Academiei de Studii Economice din București (1972) și al „Cursului de civilizație și limba franceză contemporană” de la Paris – Sorbonne (1973), Lazăr Comănescu a obținut, în 1982, titlul de Doctor în relații economice internaționale, la ASE. Membru al Consiliului Consultativ Științific al Institutului European din România, al Consiliului Științific al Institutului Român de Studii Internaționale și membru fondator al Forumului Europei Centrale de la Varșovia, a fost decorat cu Ordinul Național „Serviciul credincios” în grad de mare ofițer. A fost ministru de externe în guvernele Cioloș și Tăriceanu.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close