Lectorul universitar Alexandru Micu este noul președinte al Federației Române de Yachting

Consiliul Federal al Federației Române de Yachting (FRY) l-a desemnat pe vicepreședintele FRY, lectorul universitar Alexandru Micu, să preia atribuțiile de președinte al federației, în calitate de președinte interimar, după demisia lui Ionuț Pițirigă din această funcție.

Proaspătul președinte își propune să dezvolte o comunicare mai bună cu Ministerul Tineretului și Sportului și Comitetul Olimpic și Sportiv Român, pentru susținerea sportivilor Ebru Bolat și Tarkan Bolat în campania de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokio. În plus, intenționează să demareze primul program acreditat de Federația Internațională de Sailing (World Sailing) pentru pregătirea instructorilor de yachting din România. Nu în ultimul rând, el dorește să implementeze în România un prim program de creștere a numărului de practicanți ai sportului cu vele.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Alexandru Micu, lector universitar al Universităţii Maritime din Constanţa, a devenit singurul instructor din România recunoscut internaţional pentru formarea şi coordonarea specialiştilor în yachting. Apreciat drept unul dintre cei mai prestigioși antrenori de yachting din România, este doctor în științe al Universității Naționale de Educație Fizică și Sport din București și are un master în managementul și organizarea bazelor sportive. Deține titlul de „Maestru al sportului” și a fost decorat cu Medalia „Meritul Sportiv” clasa a II-a.

Interimatul lui Alexandru Micu va dura până la următoarea Adunare Generală a Federaţiei Române de Yachting, din martie/aprilie 2019.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close