Leoni deschide a patra fabrică în Serbia și devine cel mai mare angajator din țara vecină

Producătorul german de cabluri şi sisteme de cablare, cu activități și în România, va începe producţia la noua sa fabrică din Kraljevo în februarie 2020.

Leoni va investi 60 milioane de euro în construcţia fabricii din Kraljevo. Fabrica, a patra deţinută de compania germană în țara vecină, va avea circa 5.000 de angajaţi, în 2023. Leoni va angaja în jur de 150 de persoane, în Kraljevo, până la sfârşitul acestui an, şi va începe producţia în serie la sfârşitul anului viitor sau începutul anului 2020.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În aprilie, Leoni a extins și fabrica din Niš, printr-o investiție de 22 de milioane de euro. Până la finalul anului viitor, aici vor munci 2.200 de oameni, cu 1.000 mai mult decât în primăvară. „Serbia are un mare potențial din punctul de vedere al capitalului uman și o cultură și etică a muncii pe care le apreciem. Continuăm să atragem candidați, deoarece oferim locuri de muncă sigure și oportunități de carieră diverse”, declară Bianca Scheller, manager HR în cadrul Leoni Wiring Systems Division.

În momentul în care fabrica din Kraljevo va lucra la capacitate maximă, Leoni va avea circa 10.000 de angajați în Serbia. Aceasta va fi singura țară europeană în care vor funcționa patru facilități de producție ale grupului german. De la sosirea în Serbia, în 2009, Leoni a investit circa 90 de milioane de euro în fabricile sale, în echipamente și instruirea personalului, și a plătit mai mult de 52 de milioane de euro, în impozite și contribuții. Acum are aici în jur de 6.000 de salariați.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close