Lidl crește salariile, din 1 martie

Impactul cel mai mare este la nivelul lucrătorilor comerciali și al comisionarilor din depozite. În acest an, retailerul extinde și gama de beneficii pe care o oferă angajaților.

De la 1 martie, un vânzător Lidl încadrat cu salariul minim va realiza venituri medii lunare garantate de 3.061 de lei brut, în vreme ce un comisionar aflat în aceeași situație va câștiga 3.301 lei brut.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Lidl are o politică de salarizare în trepte, iar salariul crește anual în primii trei ani de activitate în companie. Același vânzător va ajunge, în al treilea an, la un venit brut de 3.542 lei, în vreme ce un comisionar va câștiga 3.792 lei brut. Astfel, venitul minim pentru ambele categorii profesionale crește, în mod garantat, în primii trei ani, cu circa 15 la sută. În ultimii doi ani, Lidl a dublat practic venitul minim brut în companie.

Veniturilor în bani și tichete valorice li se adaugă alte beneficii, precum asigurarea privată de sănătate, zile de concediu al căror nume crește progresiv și oportunități de dezvoltarea profesională. Compania extinde și gama de beneficii oferită angajaților: de anul acesta, toți angajații Lidl vor avea asigurare de viață, pe lângă asigurarea medicală privată de până acum. În continuare, membrii familiei lor pot beneficia de oferte avantajoase la o gamă largă de servicii medicale. Toți angajații retailerului vor primi tichete de masă. Până acum, acest beneficiu era disponibil doar pentru lucrătorii comerciali și comisionarii din depozite.

„Creăm anual în România aproximativ 500 de noi locuri de muncă. Știm însă că asta nu este suficient, astfel că am făcut o prioritate din a le oferi colegilor mai mult decât un job și din a menține nivelul salariilor peste nivelul pieței. Sunt bucuros că nici un angajat Lidl nu câștigă mai puțin de 3.000 de lei brut”, spune Frank Wagner, președintele Consiliului de Conducere Lidl România.

Lidl este singurul retailer care închide magazinele pentru a le oferi angajaților două zile libere atât de Crăciun, cât și de Paști. Angajații sunt remunerați pentru orele suplimentare, iar plata se face pentru fiecare minut lucrat peste program. Lidl investește constant în dezvoltarea angajaților săi, motiv pentru care majoritatea pozițiilor de conducere sunt ocupate prin promovări, din interiorul companiei. Astfel, orice vânzător are posibilitatea de a promova în poziția de manager de magazin. Un manager de magazin poate ajunge la venituri medii lunare de 8.825 de lei brut și primește, pe lângă beneficiile amintite,  mașină de serviciu, pe care o poate folosi și în interes personal.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close