Lidl: Stagii de practică pentru elevi, prin Școala de Carte și Meserii

Compania Lidl România continuă strategia de a sprijini formarea noilor profesioniști din domeniul retailului, prin programul Școala de Carte și Meserii, ce își propune să pregătească elevii de liceu pentru meseria de comerciant-vânzător.

În cadrul programului Școala de Carte și Meserii, înființat în 2017, cu sprijinul Camerei de Comerț Româno-Germane, Lidl și alți doi retaileri oferă elevilor oportunitatea de a participa la sesiuni de practică în magazinele sale și de a-și dezvolta abilitățile necesare unei cariere în comerț. Alături de programul Duales Studium, prin care Lidl oferă absolvenților de liceu oportunitatea de a studia în Germania și a se pregăti pentru postul de manager de magazin, Școala de Carte și Meserii continuă strategia Lidl de a sprijini formarea tinerilor profesioniști în retail, prin intermediul parteneriatelor cu mediul educațional.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Elevii de clasa a VIII-a, care doresc să urmeze o carieră în comerț, pot opta pentru unul dintre cele cinci licee partenere ale programului, pentru a se califica în meseria de comerciant-vânzător: Colegiul Tehnic Mircea cel Bătrân din București, Liceul Economic Barbu A. Știrbey din Buftea, Colegiul Economic G. Barițiu din Sibiu, Colegiul Național Economic Andrei Bârseanu din Brașov și Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu din Timișoara. Proiectul se desfășoară pe parcursul a trei ani, perioadă în care tinerii vor putea să-și dezvolte abilitățile practice necesare meseriei, prin stagii periodice în companiile ce susțin acest program.

Prima promoție a Școlii de Carte și Meserii a demarat cursurile în septembrie 2017. În octombrie, elevii au participat la prima sesiune de practică, când au fost integrați în echipele magazinelor Lidl. De altfel, pe întreaga perioadă de formare, de trei ani, Lidl se implică activ în formarea tinerilor și în evoluția lor profesională, prin sesiuni practice de formare.

„Succesul oricărui business se bazează pe oamenii din echipă. Obiectivul nostru este să contribuim la creșterea unor generații de profesioniști, care să aducă plus-valoare întregii industrii, și ne propunem să-l îndeplinim prin intermediul unei strategii mai ample, respectiv dezvoltarea de relații de durată cu mediul educațional și cu tinerii. Prin Școala de Carte și Meserii, elevii au șansa de a se califica, încă de pe băncile școlii, într-o meserie de care piața muncii are nevoie. Mai mult, au șansa să învețe de la cei mai buni profesioniști în domeniu și au acces la posibilitățile de evoluție profesională din cadrul Lidl, odată ce devin parte a echipei noastre”, declară Mihaela Anca, Manager al Departamentului de Resurse Umane.

Întregul program se desfășoară în baza unui contract între elev, părinte, companie și şcoală. Pe perioada şcolarizării, elevii beneficiază, lunar, de o bursă de 400 lei. Pe timpul perioadei de practică în magazinele Lidl, transportul şi masa sunt asigurate de companie. După absolvire, elevii vor primi un certificat de competențe recunoscut internațional pentru calificarea de comerciant-vânzător și oportunitatea de a se angaja în rețeaua de magazine Lidl.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close