Lidl trimite absolvenți de liceu români la studii în Germania

Programul Lidl Duales Studium le oferă tinerilor absolvenți de liceu oportunitatea de a studia în Germania. Ei vor urma cursurile Facultății de Comerț din Heilbronn și, în același timp, vor acumula experiență profesională practică pentru un post de management în vânzări.

Lidl Duales Studium este un proiect internațional, implementat în toate țările în care activează Lidl, inclusiv în România. Programul se desfășoară pe durata a trei ani și este dedicat absolvenților de liceu sau viitorilor absolvenți din anul școlar curent, care au cunoștințe avansate de limbă germană.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Elevii selectați vor urma cursurile Facultății de Comerț din Heilbronn, cu posibilitatea de a învăța un semestru în anul al II-lea la o universitate parteneră din altă țară, în funcție de rezultatele obținute în primul an. Fiecare an de studiu cuprinde o serie de module teoretice și un semestru de practică, desfășurat în magazinele Lidl, unde studenții urmează toți pașii de școlarizare necesari pentru o experiență profesională în vânzări.

Pe parcursul programului de practică, Lidl asigură cazarea studenților. În plus, fiecare semestru de practică este remunerat: tinerii din primul an vor primi un salariu net de 1.400 euro/lună, cei din anul al II-lea – 1.600 euro, iar cei din an terminal – 1.800 euro. La finalul programului, studenții obțin o diplomă recunoscută la nivel internațional și se pot angaja ca șef de vânzări în compania Lidl.

„Este important să contribuim direct la dezvoltarea practică a viitorilor noștri profesioniști, și, de aceea, ne bucurăm că le putem oferi tinerilor o rampă de lansare în carieră. După absolvirea cu succes a facultății, au șansa de a ocupa un post de management – șef de vânzări, chiar în cadrul echipei noastre. Aceasta presupune coordonarea câtorva magazine din rețeaua Lidl, atât din punctul de vedere al indicatorilor de business, cât și al managementului resurselor umane. Lidl Duales Studium face parte din strategia noastră de a dezvolta o relație cu tinerii și cu mediul educațional și, în același timp, dintr-un cadru mai amplu de programe și parteneriate ale companiei noastre în acest domeniu”, declară Mihaela Anca, Manager al Departamentului de Resurse Umane, Lidl România.

Cerințele programului Lidl Duales Studium

Diploma de bacalaureat și cunoștințele foarte bune de limbă germană (certificat nivel B2.2) sunt primele cerințe pentru tinerii absolvenți de liceu care doresc să se înscrie în programul Duales Studium. Pe lângă acestea, trebuie să aibă abilități de comunicare, spirit de echipă, flexibilitate și mobilitate la nivel național și internațional, să fie încrezători în forțele proprii și motivați.

Până pe 28 februarie, viitori studenți își pot depune candidatura pe recrutare@lidl.ro, iar în faza de preselecție vor susține un interviu telefonic în limba germană și un test online. În martie, vor participa la Assessment Center, în urma căruia se realizează selecția finală a participanților.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close