Mai mult de jumătate dintre angajați sunt dispuși să se mute în altă țară

La începutul anului, BestJobs a realizat în România, ca partener al The Boston Consulting Group și The Network, studiul Global Talent privind preferințele candidaților în ceea ce privește mobilitatea și ocuparea unui loc de muncă. Este cel mai mare studiu de acest tip, cu participarea a peste 366.000 candidați și peste 6.000 angajatori din 197 țări.

Deși multe procese au fost automatizate și inteligența artificială rezolvă tot mai multe nevoi ale companiilor, încă există multe joburi care necesită expertiză tehnică, iar personalul calificat în acest sens este tot mai greu de găsit. Studiul și-a propus să afle care este disponibilitatea de relocare a candidaților, respectiv ce își doresc ei de la o companie și de la un job. Rezultatele au fost comparate cu cele obținute în 2014, pentru a înțelege ce s-a schimbat în ceea ce privește preferințele și atitudinea candidaților privind mobilitatea în muncă.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

57 la sută dintre candidați și-au exprimat dorința de a lucra în altă țară decât cea de origine. Dorința de relocare este cu șapte la sută mai scăzută față de studiul realizat în 2014. În rândul celor interesați de relocare, 60 la sută nu au familie și copii, 61 la sută sunt bărbați și 61 la sută au vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani.

SUA rămân pe primul loc în ceea ce privește preferința de relocare. Topul continuă cu Germania, Canada, Australia și Marea Britanie (aceasta coboară însă pe locul 5, după ce în 2014 se afla pe locul 2). Germania a urcat în topul preferințelor în special după Brexit și ocupă locul 1 pentru candidații din țările europene. Motivul îl reprezintă sectorul industrial puternic dezvoltat, generozitatea serviciilor sociale și politica de imigrare. În ceea ce privește topul orașelor, candidații tind să menționeze marile metropole  din Europa și SUA, dar încep să devină atractive și orașe din alte regiuni.

Dacă în 2014 principalul motiv pentru relocare era extinderea experienței personale, acum principalele motive sunt noi oportunități de carieră și un nivel de viață mai bun, în special pentru candidații din țările ce se confruntă cu o instabilitate a regimului politic.

Dintre candidații respondenți, 52 la sută sunt bărbați și majoritatea au între 20 și 30 de ani. 38 la sută dintre ei sunt absolvenți de studii universitare, 29 la sută absolvenți de master și 50 la sută nu ocupă poziții de management. Studiul a inclus și angajatorii, pentru a oferi și perspectiva lor. Dintre aceștia, 71 la sută recrutează doar din țara în care își desfășoară activitatea, 37 la sută au între unu și 50 de angajați, iar 34 la sută între 51 și 500 de angajați.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close