Managerii străini ai multinaționalelor se mută în locuințe premium, închiriate lângă birou

În 2017, a crescut cererea de locuințe premium, din partea chiriașilor expați cu funcții de middle management în multinaționalele din noul pol de business din București – Aviației-Barbu Văcărescu-Floreasca.

Potrivit reprezentanților companiei imobiliare Nordis, criteriul esențial de căutare pentru această categorie a fost proximitatea față de locul de muncă. Celelalte condiții de închiriere sunt bugetul disponibil de până în 1.000 euro/lună și durata contractului de închiriere, de cel mult un an. „Numărul chiriașilor străini cu funcții de middle management, care închiriază apartamente în zonele Aviației, Floreasca și Herăstrău, este tot mai mare, și estimăm că își va păstra trendul ascendent și în trimestrul IV al acestui an. Pe o piață cu o deschidere destul de mică pentru această nouă categorie de chiriași, a fost o adevărată provocare găsirea de soluții care să le răspundă cerințelor. Există însă investitori în apartamente noi, în curs de livrare în aceste zone, care iau deja în calcul această categorie de chiriași. Estimăm că oferta se va echilibra cu cererea, în perioada următoare”, declară Aura Diaconescu, manager al Departamentului de Închirieri, în cadrul Nordis.

Crește cererea pe segmentul bugetelor de până în 1.500 euro/lună

Pe de altă parte, și în 2017, ca și în 2016, continuă trendul de majorare a ponderii bugetelor de până în 1.500 euro/lună, în detrimentul bugetelor de lux, în zona de nord a Capitalei, în cartierele considerate premium. Acest lucru se întâmplă pe fondul creșterii cererii pe segmentul premium, de până în 1.500 euro/lună, și a menținerii constante a cererii pe segmentul de lux.

Cererea pe segmentul bugetelor de până în 1.500 euro/lună vine atât din partea expaților cu funcții de middle management, cât și a românilor, care se orientează către zonele scumpe din București (zone care au realizat o creștere cu 11 la sută a nivelului de tranzacționare, comparativ cu aceeași perioadă din 2016). Ca nivel al bugetelor, pe segmentul închirierilor premium au predominat bugetele de până în 1.500 euro/lună: circa 63 la sută dintre tranzacții au valori de până în 1.500 euro/lună, iar 37 la sută valori de peste 1.500 euro/lună.

Cea mai mare tranzacție de închiriere Nordis

Cea mai scumpă proprietate tranzacționată prin intermediul Nordis este o  vilă cu șapte camere și o suprafață utilă de 545 de metri pătrați, cu piscină proprie și o grădină de 650 de metri pătrați, situată în zona Pipera, la un nivel al chiriei lunare de 3.400 euro/lună.

Malte Zeeck – fondatorul InterNations, „biblia” expaților

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close