Marquardt și Școala Duală – formula de succes

Cea de-a doua generație de elevi absolvenți ai școlii duale, în parteneriat cu Marquardt, a fost angajată în compania din Sibiu.

Cei șase elevi ai promoției 2015-2018 au absolvit în această vară și, după vacanță, au revenit la Marquardt, de data aceasta nu cu statut de practicant, ci de angajat. Toți absolvenții de acest an, care și-au desfășurat stagiile de practică în cadrul companiei din Zona Industrială Vest, au fost invitați să-și depună documentele de angajare și au semnat contractele de muncă.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

„Este a doua promoție de elevi care absolvă cu succes învățământul dual și este angajată la Marquardt. Este o reușită pentru noi, ca angajatori, care am investit în pregătirea acestor tineri pentru a avea forță de muncă de calitate și, în același timp,  și pentru tineri, care pornesc cu dreptul în profesie, într-o companie care le oferă perspective bune de viitor”, afirmă Bianca Buta, Manager Resurse Umane la Marquardt România și membru al Consiliului Național pentru Educație Duală.

Învățământul profesional dual este o formă a învățământului de stat care se desfășoară la Marquardt în colaborare cu Colegiul Tehnic Independența. Sistemul dezvoltă deprinderile practice ale elevilor în meseriile cu profil tehnic și le oferă tinerilor șansa calificării în industria componentelor auto. Meseriile în care Marquardt pregătește tinerii sunt: operator pe mașină cu comandă numerică, sculer-matrițer și electromecanic pentru utilaje și instalații industriale.

Sistemul de învătământ profesional dual le permite elevilor înscrişi la o școală profesională de stat să-şi formeze cunoştinţele practice în mediul real de muncă oferit de companii, ceea ce reprezintă un important atu la începutul vieții profesionale. Contactul și familiarizarea elevului cu mediul de muncă au loc în fabrica Marquardt, iar instruirea teoretică se face la Colegiul Tehnic Independența.

Înscrieri pentru Învățământul Dual la Colegiul Independența

Pentru cei interesați să urmeze cursurile învățământului dual la Colegiul Tehnic Independența, în ciclul 2018-2020, în aceste zile se desfășoară etapa a doua de înscrieri. Elevii care au terminat clasa a VIII-a își pot depune dosarele între 31 august și 3 septembrie, la secretariatul Colegiului Independența, din str. Gladiolelor nr. 2.

Pentru înscrierea la clasele de învățământ dual, sunt necesare: fișa de înscriere în învățământul dual și foaia matricolă, eliberate de școala generală de proveniență a elevilor, copie după certificatul de naștere și cartea de identitate a elevului, copie după cartea de identitate a părinților sau a tutorelui legal și adeverința medicală. Detalii suplimentare se obțin la telefon, la Colegiul Independența, la numerele 0269 221 806 și 0766 182 477, sau prin email, la adresa independenta_77@yahoo.com.

După absolvire, elevii vor putea fi angajați în companiile unde au făcut practică și pot continua cariera, sau pot, în paralel, să-și continue studiile, să dea examenul de bacalaureat și chiar să urmeze o facultate, dacă își doresc acest lucru.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close