Marquardt a trecut pragul de 10.000 de angajați la nivel global

Evoluția accelerată din tot mai multe domenii industriale atrage după sine un necesar în creștere de soluții mecatronice de vârf – fie că este vorba de domeniul automotive, de cel al vehiculelor electrice sau e-bikes ori de producția de electrocasnice.

Grupul Marquardt dă tonul în domeniul mecatronicii și influențează atât conceptele și designul, cât și piața muncii din cele 14 țări în care își desfășoară activitatea, acolo unde a creat, anul trecut, 700 de noi locuri de muncă.

Grupul german a depășit, la finalul anului 2017, pragul de 10.000 angajați în lumea întreagă, și angajează în continuare personal. Compania specializată în mecatronică are 100 posturi libere numai în Germania, în vreme ce filiala de la Sibiu va avea nevoie în acest an de peste 250 de angajați. „Ca partener al unor producători de renume mondial, suntem activi în sectoare cu o creștere foarte dinamică. Pentru a le putea oferi clienților noștri cele mai bune soluții posibile, investim în pregătirea și educația profesională a angajaților noștri și creăm noi locuri de muncă”, arată Dr. Harald Marquardt, Chief Executive Officer al Grupului Marquardt.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

La nivelul Marquardt România, necesarul de personal pe 2018 este detaliat de managerul general al filialei, Mourad Halilou. „Întotdeauna vom primi cu brațele deschise personalul calificat, respectiv specialiștii în software development și industrializare, precum și personalul pentru producție, unde vom angaja, în 2018, peste 200 de operatori producție și logisticieni”.

Preocupare pentru dzvoltarea angajaților

Pentru a asigura evoluția profesională constantă a personalului, Grupul Marquardt a dezvoltat un număr mare de programe de calificare și instruiri specifice, locale și internaționale, în funcție de abilitățile și nivelul de educație al angajatului. „Organizăm permanent sesiuni de pregătire și training personalizate, astfel încât fiecare angajat să-și poată atinge propriul potențial. În plus, în 2017 am introdus Programul de Dezvoltare Profesională a Angajaților Direct Productivi, care constă într-un sistem transparent de promovare și salarizare, astfel încât fiecare angajat din producție să își poată stabili ținte profesionale și, cu ajutorul nostru, să le și depășească”, subliniază Bianca Buta, Manager Resurse Umane la Marquardt Sibiu.

Grupul Marquardt își desfășoară activitatea prin 19 filiale aflate în 14 țări, pe patru continente. Filiala din România, cu sediul la Sibiu, a fost înființată în 2006, după care a crescut permanent. Marquardt Sibiu a extins producția în cinci etape succesive, după care a cumpărat o a doua fabrică și, în 2016, un teren suplimentar de 38.000 mp, planificat pentru dezvoltări ulterioare. Întreprinderea de la Sibiu are aproape 3.000 de angajați și este cea mai mare filială Marquardt din lume.

În septembrie 2017, Grupul a început construirea unei fabrici la Weihai, a doua din China. În paralel, un Centru de Dezvoltare şi Inovare va fi finalizat, la sfârşitul anului viitor, în Rietheim, și va reprezenta o investiţie de peste 30 de milioane de euro. În clădire vor lucra peste 600 de ingineri şi specialişti în software development.

INVESTIȚIE. Un nou Centru de Dezvoltare și Inovare va fi finalizat, la sfârșitul anului, la sediul central al Grupului, în Rietheim-Weilheim.

DESPRE MARQUARDT

Grupul Marquardt este o companie fondată în 1925, aflată în proprietate de familie. Are sediul principal în Rietheim-Weilheim (Germania) și este unul din producătorii de vârf de comutatoare electronice și electromecanice și de sisteme de comutare. Produsele de mecatronică – incluzând componente de operare, sisteme de acces în vehicule și sisteme de autorizare a șoferului – sunt folosite de multe branduri cunoscute din industria automobilului. Sistemele de comutare Marquardt sunt folosite și în aparatura electrocasnică, în aplicații industriale, în uneltele de putere și în e-bikes. Grupul are peste 10.000 de angajați în cele 19 locații din Europa, America de Nord, Africa și Asia. În anul financiar 2016, compania a generat venituri de 1,1 miliarde euro. Marquardt investește anual zece la sută din venituri în cercetare și dezvoltare.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close