Maschio-Gaspardo investește 10 milioane de euro în extinderea fabricii din Arad

Producătorul de utilaje agricole are în derulare un proiect de investiții de circa zece milioane de euro, pentru extinderea fabricii de la Chișineu-Criș cu o nouă hală de producție de peste 8.600 mp și echiparea acesteia cu utilajele și echipamentele specifice pentru producția și asamblarea utilajelor agricole.

În fabrica din Chișineu-Criș, la 43 de kilometri de Arad, Maschio-Gaspardo România – parte a grupului italian Maschio Gaspardo, lider la nivel mondial în producția de echipamente agricole pentru cultivat, semănat/plantat, recoltat și protecta culturilor – produce echipamente pentru tractoare (scarificatoare, grape cu discuri, cultivatoare cu dinți și prese de balotat). Pe lângă utilajele fabricate în județul Arad, Maschio-Gaspardo distribuie în România, prin intermediul dealerilor, utilajele fabricate în celelalte puncte de producție ale grupului italian.

Clienții companiei sunt fermierii mari, care cumpără utilaje pentru a lucra suprafețe extinse de teren, dar și fermierii mici și mijlocii. „Am ales România ca locație pentru operațiunile noastre pentru că ne oferă un acces facil către piețele-cheie din Europa Centrală și de Est și suntem deciși să continuăm investițiile aici, pentru a ne consolida poziția de top pe piața pe care activam”, declară Mirco Maschio (foto, dreapta), președintele Grupului Maschio-Gaspardo.

Pentru derularea activității curente, dar și pentru continuarea investițiilor pe care și le-a propus, Maschio-Gaspardo România a încheiat un acord financiar de aproape 14 milioane de euro cu EximBank. „Agricultura românească dispune de un potențial imens de dezvoltare, însă pentru exploatarea acestuia și creșterea competitivității în domeniu sunt necesare investiții care să îmbunătățească performanțele, să revitalizeze zonele rurale și să creeze locuri de muncă. În condițiile în care producătorii de mașini și utilaje agricole se poziționează ca vectori ai evoluției sectorului agricol și aduc o abordare modernă a managementului proceselor agricole, ne bucură faptul că, prin acest acord de finanțare, EximBank poate susține îmbunătățirea performanței exploatațiilor agricole și modernizarea agribusiness-ului romanesc”, spune Traian Hălălăi (foto, stânga), președintele executiv al EximBank.

DESPRE MASCHIO-GAS­PARDO

Maschio-Gaspardo România este parte a grupului Maschio-Gaspardo, înființat la Campodarsego, Italia, în 1964, de frații Egidio și Giorgio Maschio. Cu familia Maschio ca acționar majoritar, cu 86 la sută din capitalul social (restul de 14 la sută din acțiuni sunt deținute de Friulia Finanziaria FVG), grupul are peste 1.800 de angajați în toată lumea, șase site-uri de producție, dintre care trei în afara Italiei – China, India și România -, și 12 sucursale comerciale (Franța, Spania, Germania, Polonia, Ucraina, Turcia, Rusia, America de Nord, China, India, România). Cu o cifră de afaceri de circa 300 de milioane de euro, din care 80 la sută se exportă în 100 de țări, grupul este pe primul loc în Italia și printre primii producători din lume în sectorul echipamentelor agricole. În România, este prezent din 2003. În fabrica de la Chișineu-Criș lucrează aproape 450 de oameni. Maschio-Gaspardo România înregistra, la finele anului trecut, o cifră de afaceri de 163 de milioane de lei, mai mult cu 47 la sută față de anul anterior și dublu decât în 2011.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close