Ministerul Apărării “instruiește” viitorii corespondenți de război

Cursul pentru jurnaliştii care transmit din zone de conflict se va desfășura între 19 și 24 iunie, în garnizoana Târgu Mureș, și va fi organizat de Direcţia informare şi relaţii publice a Ministerului Apărării Naționale (MapN), cu sprijinul Statului Major al Forţelor Aeriene și al Brigăzii 6 Operaţii Speciale „Mihai Viteazul”.

Pentru asigurarea unui antrenament intensiv şi a unei instruiri eficiente, numărul jurnaliştilor – redactori, cameramani şi fotoreporteri – care vor participa la curs este limitat la 20. Cursul va aborda, teoretic şi practic, teme privind procedurile de acreditare şi de lucru ale ziariştilor pe timpul operaţiilor militare, reguli de siguranţă şi protecţie în zonele de conflict, aspecte ce privesc securitatea operaţională, caracterizarea teatrelor de operaţii din punct de vedere al riscurilor și proceduri de acordare a primului ajutor.

În cadrul modulului de instruire practică, jurnaliștii vor participa la diverse antrenamente – dezvoltarea abilităţilor fizice specifice, instrucţie alpină, tehnici de acordare a primului ajutor, tehnici de supravieţuire, cunoaşterea hărţilor, a busolei, a GPS-ului şi lucrul practic cu acestea. În plus, li se vor prezenta şedinţe de trageri demonstrative cu armamentul specific forţelor pentru operaţii speciale şi exerciţii de paraşutare.

Înscrierile pentru cea de-a XIV-a ediţie a cursului pentru jurnaliştii care transmit din zone de conflict au început în 5 aprilie, iar documentele și detalii referitoare la organizare pot fi obţinute aici. Documentele de înscriere vor fi transmise până pe 12 mai, la numărul de fax  021 319 56 98 sau la adresa de e-mail corespondentiderazboi@mapn.ro.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close