Ministerul Energiei caută o companie de recrutare care să-i aducă manageri pentru Hidroelectrica și Nuclearelectrica

Ministerul Energiei a anunţat că a demarat licitaţia pentru selectarea unei firme ce va recruta membri în Consiliul de Supraveghere al companiei Hidroelectrica şi în Consiliul de Administraţie al Nuclearelectrica.

„Ministerul Energiei a transmis, în vederea publicării în SEAP, întreaga documentaţie pentru selectarea unei firme specializate de recrutare a şase membri în Consiliul de Supraveghere (CS) al Hidroelectrica şi a şase membri în Consiliul de Administraţie (CA) al Nuclearelectrica, conform prevederilor OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice”, se arată într-un comunicat al ministerului. Ministerul a solicitat convocarea Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) a celor două companii, care urmează să decidă momentul declaşării procedurii. „Selectarea şi numirea noilor membri în CS şi CA urmează să aibă loc într-un termen de 150 de zile de la declanşarea procedurii, decisă de Adunarea Generală a Acţionarilor”, precizează comunicatul.

Potrivit News.ro, acţionarii producătorului de energie Hidroelectrica, una dintre cele mai profitabile companii de stat, au reales recent în Consiliul de Supraveghere aceiaşi membri provizorii, pentru încă patru luni. Membri provizorii realeşi în cadrul şedinţei AGA din 3 august sunt Ioana-Andreea Lambru, Radu-Spiridon Cojocaru, Karoly Borbely, Laurenţiu-Dan Tudor, Horia-Marian Gâmbuţeanu, Andreea Negru-Ciobanu şi Oana Truţă.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close