Ministerul Energiei: „Experienţa de secretar de stat o recomandă pe Sevil Shhaideh pentru board-ul OMV Petrom”

„Doamna Sevil Shhaideh are o experienţă semnificativă în domeniul administraţiei publice, deţinând în ultimii cinci ani funcţii de Secretar de Stat şi de Ministru în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurile Europene”.

Așa sună răspunsul Ministerului Energiei la solicitarea ziarului Bursa, care a solicitat precizări în legătură cu criteriile care au stat la baza nominalizării lui Sevil Shhaideh în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom. „Prin desemnarea doamnei Sevil Shhaideh, acţionarul Statul Român, prin ME, îşi consolidează interesul pentru susţinerea poziţiei strategice a companiei în cadrul economiei româneşti”, arată ministerul.

Sevil Shhaideh a fost numită, săptămâna trecută, membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, membru al Comitetului de Audit și membru al Comitetului Prezidențial și de Nominalizare ale companiei, după ce Mihai Busuioc a renunțat la aceste funcții, pentru a prelua postul de președinte al Curții de Conturi, pentru nouă ani. Mandatul lui Sevil Shhaideh în aceste funcții a început din 26 octombrie și este valabil până la următoarea Adunare Generală a Acționarilor.

Shhaideh lucrează de 20 ani în administrația publică locală. După 2012, a deținut mai multe funcții în Guvernul României, precum secretar de stat și ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, și viceprim-ministru și ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, cu principale responsabilități „dezvoltarea regională, managementul proiectelor europene și al activităților din administrația publică”.

Procurorii DNA au pus-o sub urmărire penală pentru abuz în serviciu de procurorii DNA în dosarul „Insula Belina”. Luna trecută, Shhaideh a demisionat din Guvern.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close