Ministrul Sănătății: Medicii nu sunt pregătiţi suficient. Examenul de rezidenţiat trebuie să fie mai exigent

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, a sugerat reprezentanţilor universităţilor de medicină ca examenul de rezidenţiat să fie mai serios, deoarece medicii nu sunt pregătiţi suficient în sistemul de educaţie.

„Din păcate, în România, medicii nu sunt pregătiţi suficient în sistemul de educaţie. Practic, aparatura a luat-o puţin înaintea pregătirii resursei umane. De anul acesta, se reglează lucrurile, dar aceşti specialişti care vor termina vor fi după patru ani de zile”, a declarat Sorina Pintea, citată de Mediafax.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Ministrul Sănătății spune că a discutat cu reprezentanţii universităţilor, pentru a face examenul de rezidenţiat mai „serios”. „Sunt mai multe locuri scoase la rezidenţiat. Universităţile sunt mulţumite de locurile pe care le-am scos la concurs în acest an. Pentru locurile rămase neocupate, se va organiza a doua sesiune de rezidenţiat. Am avut o discuţie cu conducerile universităţilor publice din România. Concluzia noastră a fost că avem nevoie de rezidenţi buni, de medici buni. Prin urmare, am sugerat ca examenul să fie unul foarte serios, să testeze cu adevărat cunoştinţele studenţilor. Nu că ar fi fost până acum altfel, dar trebuie să fim puţin mai exigenţi în ceea ce priveşte medicina”, adaugă Sorina Pintea.

Ministerul Sănătăţii organizează, în 18 noiembrie, concursul naţional de intrare în rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close