Mircea Bulboacă (FPSC): „Se acordă prea ușor ajutor social. Numărul angajaților trebuie să crească”

Ajutorul social este acordat prea ușor în România, iar numărul angajaților ar trebui să crească până la 6-7 milioane, susține Mircea Bulboacă, vicepreședintele Federației Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC).

„Considerăm că se acordă prea ușor ajutor social și că ar trebui crescut numărul angajaților în România. Sunt patru milioane și ceva, iar în opinia noastră ar trebui să fim cel puțin 6-7 milioane, la populația României. Partea activă a României este încă departe, dacă ne raportăm la țările dezvoltate. Există un bazin întreg de nelucrători sau oameni aflați undeva în zona gri, în care nu știm ce se întâmplă. N-o să putem să creștem bunăstarea țării și a fiecăruia dintre noi fără să aducem aceste persoane într-un cadru corect de muncă”, declară Mircea Bulboacă, citat de Agerpres.

Fondatorul companiei Con-A, din Sibiu, consideră că este mare nevoie de o întărire a învățământului dual. În 2014, Con-A a reușit să constituie o clasă de 25 de meseriași, pe lângă un liceu, iar 12 tineri au absolvit anul acesta. Dintre ei, doi s-au angajat în companie, unii au intrat în șomaj, iar alții au plecat în străinătate. Mircea Bulboacă susține că nu este în regulă ca elevii să primească șomaj după terminarea studiilor, ci, eventual, o vacanță și indemnizație pentru angajare.

La rândul său, Sorin Greu, vicepreședintele FPSC, spune că, în ultimele două luni, Bog’Art – compania pe care o conduce din poziția de director general – a prezentat oferte de locuri de muncă spre 120 de agenții de șomaj din țară. În urma lor, a primit două mesaje de confirmare și nu a fost angajat nici un muncitor calificat. Sorin Greu susține că este posibil ca persoanele care beneficiază de ajutoare sociale să fie mulțumite cu acestea și cu salarii obținute din munca la negru.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close