Mișcare-surpriză la Dacia: Directorul general demisionează, după doar patru luni

Numit director general al Automobile Dacia şi Groupe Renault România, din 1 mai, Antoine Doucerain (foto) pleacă de la conducerea celor două companii, „din motive personale”. Jérôme Olive revine în România pentru a prelua temporar funcţia de director general.

„Din luna septembrie, Jérôme Olive va asigura funcţia de director general al Automobile Dacia şi director general al Groupe Renault România, înlocuindu-l pe Antoine Doucerain. Responsabilităţile şi atribuţiile lui Jérome Olive vor fi exercitate pe perioadă de interimat, până la o nouă nominalizare a Groupe Renault”, anunță producătorul de automobile.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Jérôme Olive (foto) a mai fost director general Dacia şi Groupe Renault România între 2010 şi 2013. A deţinut apoi funcţiile de director industrial pentru regiunea Euromed Africa, director industrial pentru Europa şi Alliance Regional SVP – Manufacturing, Supply Chain & Process Engineering, pentru regiunea Eurasia. În mandatul său, Dacia a lansat modelele Duster, Lodgy, Dokker şi noile generaţii ale Logan şi Sandero.

Jérôme Olive a obținut diploma de inginer la Institutul Catolic de Arte și Meserii din Franța (ICAM), în 1980. Cariera sa la Renault a început în 1982, la uzina de la Sandouville. În 1985, a devenit responsabil investiții și mentenanță la SBFM, apoi pe cea de director de producție. În 1996, în calitate de șef al Departamentului de Caroserie, s-a ocupat de lansarea în fabricație a modelului Scénic 1, la uzina Renault din Douai. În 1999, a fost numit director adjunct responsabil cu fabricația și a preluat conducerea uzinei, la începutul lui 2004.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close