MOL: 350.000 lei pentru tinerii sportivi şi artişti, prin programul de promovare a talentelor

Compania MOL România și Fundația Pentru Comunitate au lansat a 12-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor. Valoarea sponsorizărilor acordate în cadrul acestei ediții va fi de 350.000 lei.

Tineri sportivi și artiști cu rezultate bune, din toată țara, se pot înscrie în programul organizat pe bază de concurs de proiecte. Fondul total de sponsorizare este de 350.000 de lei și este acordat de MOL România. Solicitările pot fi depuse până pe 17 iunie, individual sau prin echipe sportive ori ansambluri artistice.

În cadrul celor 11 ediții anterioare, MOL România a acordat 1.261 sponsorizări, în valoare de peste 2,87 milioane de lei, unui număr de 1.846 sportivi și tineri artiști. Unii dintre ei au obținut finanțare de mai multe ori. „De 12 ani, susținem performanța tinerilor artiști și sportivi care reprezintă țara la festivaluri și competiții europene, mondiale și olimpice. Este un sprijin acordat tinerilor cu rezultate bune, care le arată că munca și talentul lor sunt apreciate”, spune Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL România.

Sumele sunt alocate tinerilor sportivi sau artiști cu vârste între opt și 18 ani, respectiv pentru categoria de peste 18 ani, care au nevoie de susținere pentru a participa la concursuri sau pentru achiziția de echipamente și materiale. „Înscrierea unei solicitări de finanțare este relativ simplă. Pe lângă prezentarea rezultatelor din ultimii doi ani și a obiectivelor de viitor, este importantă întocmirea exactă a bugetului pentru finanțarea solicitată. Corelarea chibzuită a cheltuielilor cu obiectivele stabilite ajută tinerii și în planificarea altor aspecte din viață”, declară András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Dintre beneficiarii ediției a 11-a, mai mulți sportivi dețin recorduri naționale: Ștefan Cozma, Ana Dascăl, Robert Glință, Huszár Ingrid, Daniel Martin, Vlad Pațurcă, Andrei Rusen, Simona Savastița. Emil Imre, singurul medaliat cu aur din România, la Festivalul Olimpic al Tineretului European de iarnă, și deținătorul uneia dintre cele două medalii de argint, a reușit în acest fel să-și achiziționeze echipamentele și instrumentele la care înainte doar visa, dar care îi erau atât de necesare pregătirii.

Despre program

În cadrul Programului MOL de promovare a talentelor, un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei, pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică, ori pentru a achiziționa echipamente și materiale. Din finanțarea totală a ediției a 12-a, 160.000 de lei sunt destinați sportului, 120.000 domeniului artelor și 70.000 categoriei de vârstă de peste 18 ani, în cadrul căreia pot solicita sprijin tineri care au beneficiat deja de sponsorizări în ultimii ani și au depășit vârsta majoratului. Solicitările pot fi depuse până în 17 iunie, iar detaliile programului pot fi găsite aici sau aici. Cererile vor fi evaluate de două jurii de specialitate. Preşedintele juriului la secţiunea sport este Violeta Beclea-Székely, campioană europeană la atletism şi doctor în sport, iar la secţiunea artă – violonistul Albert Márkos, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj.

Despre Grupul MOL

Este o companie multinațională cu sediul central în Budapesta, Ungaria, cu operațiuni în peste 40 de țări, aproximativ 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. În domeniul explorării și producției de hidrocarburi, experiența sa de peste 75 de ani sprijină operațiunile de producție în opt țări și activitățile de explorare în 13 țări. Grupul MOL controlează patru rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are și o rețea de peste 2.000 de benzinării în Europa Centrală și de Sud-Est, în zece țări. 200 dintre ele sunt în România.

Despre Fundația pentru Comunitate

Este o organizație non-profit, înființată la Cluj-Napoca, în 2008, cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină copii și tineri în suferință, dar și organizații care se ocupă de însănătoșirea, de reabilitarea lor.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close