MOL recrutează 180 de absolvenți cu experiență profesională de cel mult un an

De la lansarea programului Growww, peste 2.000 de tineri din întreaga lume au fost angajați de MOL, care a înregistrat, în 2017, cea mai mare rată de retenție a celor mai buni candidaţi, de aproape 90 la sută.

Cea de-a XI-a ediție a programului de recrutare profesională Growww 2018 oferă tinerilor oportunitatea de a-și începe cariera într-una din cele mai mari companii din Europa Centrală şi de Est. Prin acest program, MOL intenționează să pună bazele unei noi generații de specialiști în domeniul său de activitate.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Grupul MOL pune la dispoziție aproape 180 de posturi, în inginerie, comercial, IT, dar și științe sociale și ale naturii. Candidații cu experiență profesională de maximum un an pot să solicite un post în cele 11 ţări: Austria, Bosnia și Herțegovina, Croația, Cehia, Ungaria, Italia, Pakistan, Polonia, România, Slovacia și Slovenia.

Acest program intensiv, cu durata de un an, oferă candidaţilor posibilitatea de a descoperi din interior modul de funcționare a tuturor diviziilor grupului MOL. Pe lângă cunoștințele practice și vizitele la diverse platforme industriale, tinerii au șansa de a-și perfecționa cunoștințele printr-un program educațional de business bine structurat, ce reprezintă și o oportunitate de a interacționa cu directorii executivi ai companiei și de a-și crea relații profesionale. Fiecare participant va fi asistat de un mentor, care îl va îndruma profesional și îl va ajuta să se adapteze unui mediu de lucru dinamic și cosmopolit.

În ultimii zece ani, Growww a devenit un nume de referință în industrie. De la lansarea sa, în 2007, peste 2.000 de persoane au fost recrutate în cadrul programului. La finalizarea fiecărei ediţii, o mare parte a candidaţilor şi-au continuat cariera în cadrul grupului MOL. În 2017, aproape 90 la sută dintre ei au rămas în companie, iar reprezentarea femeilor printre cei selectaţi a ajuns la aproape 50 la sută, mult peste media înregistrată în industria de petrol şi gaze.

„2017 a fost primul an al transformării afacerii noastre și ne-am dat seama că avem nevoie, mai mult ca oricând, de angajați cu o abordare proaspătă, curajoasă, pentru a face o schimbare vizibilă și a progresa în cadrul strategiei Grupului 2030. Tinerii nu mai caută azi doar un loc de muncă. Ei vor o șansă de a schimba lumea și cred că intrarea în echipa MOL, prin intermediul Growww, le oferă posibilitatea de a fi vizionari și de a-și pune ideile în practică. Încurajez tinerii absolvenți, indiferent de profilul lor academic, să-și depună candidatura și să modeleze viitorul acestui sector”, afirmă Zdravka Demeter Bubalo, vicepreședinte al Departamentului de Resurse Umane, Grupul MOL.

Mai multe informații despre Growww 2018 pot fi găsite aici.

 

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close