MOL România: 400.000 de lei pentru 22 de ONG-uri ce desfășoară proiecte de terapie prin artă și terapie emoțională

Proiectele de terapie prin artă și terapie emoțională cuprinse în a noua ediție a Programului MOL pentru sănătatea copiilor, susținut de MOL România și Fundația Pentru Comunitate, vor ajuta 800 de copii și tineri cu nevoi speciale, cu deficiențe, cu boli cronice sau care se află în curs de recuperare după afecțiuni grave.

Peste 900 de proiecte au fost înscrise pentru finanțare în cei nouă ani de existență a Programului MOL. „Specialiștii implicați în implementarea celor 146 de proiecte finanțate au dovedit, prin munca, dăruirea și perseverența lor, că terapiile complementare aplicate pot modifica și pot schimba esențial calitatea vieții unor copii cu nevoi speciale și a familiilor acestora”, declară Camelia Ene, Country Chairman &CEO MOL România.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Între 26 septembrie și 26 octombrie, s-au înscris 91 de organizații non-profit ce derulează proiecte de terapie prin artă și terapie emoțională. Organizațiile înscrise provin din 26 de județe, iar cele selectate sunt din București, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Galați, Harghita, Mureș, Sălaj, Satu Mare, Sibiu și Timiș.  38 dintre aceste organizații s-au înscris și la ediția precedentă. După jurizare, au fost selectate pentru finanțare integrală sau parțială 22 proiecte ce vor fi implementate în perioada decembrie 2017-august 2018. Fondurile alocate de MOL România pentru această ediție sunt de 400.000 de lei.

Proiectele câștigătoare vor derula activități de terapie prin artă (muzică, desen, pictură, fotografie, tehnologie digitală), terapii experiențiale (activități de escaladă și alpinism în aer liber), terapii asistate de animale, terapii emoționale (tehnici ca jocuri de rol, mișcare și joacă), tehnica prin atingere kangaroo și stimulare polisenzorială. „ONG-urile interesate se pot informa despre acest program, despre condițiile de înscriere, inclusiv în perioada implementării proiectelor finanțate. Lansarea noii ediții, în septembrie anul viitor, când organizațiile finanțate vor prezenta proiectele realizate, va fi un alt prilej de informare. Asigurăm șanse egale pentru toți cei interesați în pregătirea și înscrierea proiectelor la acest concurs”, declară András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Programul MOL Pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundația Pentru Comunitate, din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Programul a fost lansat în 2009. În cele opt ediții precedente, MOL România a sponsorizat 146 proiecte, cu peste 2,4 milioane de lei, iar beneficiari au fost aproape 10.000 de copii și tineri.

Juriul ediției 2017 a fost format din Violeta Stan (medic primar de neurologie și psihiatrie a copilului și adolescentului, coordonator național al Academiei Europene pentru Dizabilitățile Copilului), Carmen Ciornei (șef serviciu Protecție Socială, Direcția de Asistență Socială și Medicală Cluj), Mugur Ciumăgeanu (vicepreședintele Asociației Române de Psihiatrie Comunitară), Gyöngyi Tar (director executiv al Direcției de Sănătate Publică Harghita) și Daria Barna (psiholog, Fundația Hospice Emanuel din Oradea şi câștigătoarea ediției precedente).

DESPRE GRUPUL MOL

Este o companie multinațională cu sediul central în Budapesta, operațiuni în peste 30 de țări, circa 25.000 de angajați și peste 100 de ani de experiență în industrie. În domeniul explorării și producției de hidrocarburi, experiența de peste 75 de ani a Grupului sprijină operațiunile de producție în opt țări și activitățile de explorare în 13 țări. Grupul MOL controlează patru rafinării și două unități petrochimice, în Ungaria, Slovacia și Croația, și are o rețea de peste 2.000 de benzinării în Europa Centrală și de Sud-Est, în zece țări, dintre care peste 200 în România.

DESPRE FUNDAȚIA PENTRU COMUNITATE

Este o organizație non-profit, înființată la Cluj în 2008, cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea să devină mai prietenoasă. Sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație, dar și copii și tineri în suferință, ori organizațiile care se ocupă de însănătoșirea și de reabilitarea lor.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close