Mutare importantă pe piața de retail: Aldi se pregătește să deschidă primele magazine în România

Unul dintre cei mai mare retaileri din lume ar putea să inaugureze primele magazine în România în cursul anului viitor.

Aldi a deschis o firmă România încă din 2007 și a început, anul trecut, recrutările pe piaţa locală. Grupul german a intrat, anul acesta, în Italia, cu zece magazine, după doi ani de planificări, iar acest model ar putea fi aplicat și aici, notează Capital. Magazinele din Italia au suprafeţe de vânzare cuprinse între 1.000 şi 1.500 mp, și comercializează circa 1.900 de articole. 80 la sută dintre fructele şi legumele din magazine sunt din surse locale.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În 2017, retailerul german a în­ceput procesul de recrutare a echipei locale de mana­gement și era pregătit să ofere salarii peste media pieței – un manager de expansiune poate câştiga peste 5.000 de euro. Salariile diferă însă între un manager român şi un expat. În cazul primului, compania ar trebui să plătească salarii raportate la ceilalţi jucători din acest sector, din România, pe când în cazul unui expat s-ar lua în calcul ţara lui de provenienţă şi venitul anterior. Primele magazine ar putea fi deschise în Bucureşti, Cluj-Napoca, Braşov și Timişoara.

Potrivit Capital, există şi posibilitatea unei achiziţii de magazine, însă şansele sunt mici. S-a vehiculat la un moment dat preluarea magazinelor Profi, însă discounterul cu cea mai mare extindere geografică din România şi-a propus ca în cinci ani să devină liderul pieţei. Aldi are acum aproape 15.000 de magazine, în 20 ţări din Europa, America de Nord, Asia şi Australia, şi afaceri de peste 50 de miliarde de euro anual.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close