Nouă din zece angajați ai Agenției Europene a Medicamentului ar demisiona decât să se mute la București sau Sofia

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a informat Comisia Europeană (CE) că orașul preferat de angajații săi pentru noul sediu este Amsterdam, în urma planificatei mutări din Londra, după Brexit.

Un studiu realizat în rândul a 92 la sută dintre salariații EMA arată că mai puțin de jumătate din personal ar fi dispus să se mute în nouă dintre orașele candidate. În opt dintre aceste orașe, pe care EMA nu le-a nominalizat, ar vrea să se mute sub 30 la sută dintre angajații agenției. Nouă din zece angajați EMA ar prefera să demisioneze decât să se mute în orașe ca Varșovia, București sau Sofia, anunță site-ul Politico, citat de Agerpres.

Angajații EMA sunt reticenți în a se muta în multe dintre cele 19 orașe propuse să găzduiască Agenția Europeană a Medicamentului. Cei 900 de angajați care au participat la studiu preferă pentru noul sediu Amsterdam, iar EMA a informat CE că relocarea în orașul olandez ar duce la cele mai reduse pierderi de personal. Alte orașe preferate de angajații agenției sunt Barcelona și Viena, urmate de Milano, Copenhaga, Atena și Dublin.

Relocarea Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) și a Autorității Bancare Europene (EBA) promite să dea un stimulent economiilor orașelor care vor găzdui aceste agenții, însă concurența este una dură, arată Politico. Sediul EMA are 890 de angajați. Pe lângă sutele de locuri de muncă bine plătite, EMA atrage anual circa 36.000 de experți la reuniunile sale, o adevărată mană cerească pentru hoteluri. În plus, Agenția care aprobă și monitorizează siguranța medicamentelor din UE poate fi un magnet pentru viitoarele investiții în sectoarele farmaceutic și al biotehnologiei. Comisia Europeană va evalua diferitele oferte până în 30 septembrie, înainte ca miniștrii din cele 27 de stat membre UE să ia o decizie, prin vot, în luna noiembrie.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close