Noul CEO al Vodafone România vine din R.D. Congo

Actualul CEO al Vodacom, din Republica Democrată Congo (RDC), Murielle Lorilloux a fost desemnată CEO al Vodafone România, din 1 septembrie.

Murielle Lorilloux este cetățean francez, a absolvit École Supérieure de Commerce din Paris, a urmat un MBA la University of Texas din Austin, SUA, și are o diplomă de master în economie, obținută la Universitatea Paris Nanterre. S-a alăturat Vodacom RDC în 2013, în poziția de Chief Commercial Officer, și a fost numită CEO în 2014.

Din acest rol, a transformat business-ul și a contribuit la creșterea puternică a cotei de piață, devansând competitorii cu peste 15 puncte. De asemenea, a coordonat recenta transformare a identității de brand a Vodacom și a contribuit la clasarea companiei pe primul loc în studiile privind experiența clienților. A coordonat inițiative pentru angajați, datorită cărora Vodafone a fost desemnat cel mai bun angajator din RDC, în 2016. Înainte de a lucra pentru Vodafone, Murielle Lorilloux a deținut mai multe poziții de management în cadrul Orascom Telecom Algeria, Wana Corporate și Capgemini.

Până la 1 septembrie, Ravinder Takkar își va menține poziția executivă de președinte al Consiliului de Administrație al Vodafone România, iar apoi va prelua funcția de președinte al Vodafone Group Services, Regional Business Development. Din acest rol, va fi responsabil de reprezentarea intereselor Vodafone în India și de dezvoltarea business-ului în regiunea Africa, Orientul Mijlociu și Asia Pacific (AMAP). Din noua poziție, Murielle Lorilloux îi va raporta lui Ahmed Essam, CEO Europe Cluster.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close