Nu toți investitorii se sperie de autostrăzi: BMW construiește o fabrică de un miliard de euro în Ungaria

În vreme ce guvernanții din România sunt convinși că, atunci când vor exista autostrăzi, investitorii vor pleca, speriați de creșterea costurilor, Grupul BMW își extinde rețeaua în Europa, cu o nouă unitate de producție ce va fi construită în Ungaria, aproape de Debrecen.

Noua fabrică presupune investiții de circa un miliard de euro, va avea o capacitate de până la 150.000 de unități pe an și va crea cel puțin 1.000 de noi locuri de muncă. În viitor, fiecare uzină BMW Group din Europa va fi echipată astfel încât să poată produce atât vehicule electrice, cât și modele convenționale. Noua fabrică din Ungaria va putea produce ambele tipuri de vehicule, pe o singură linie de producție.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

„După investiții importante în China, Mexic și SUA, acum ne consolidăm activitățile în Europa, pentru a menține un echilibru al producției între Asia, America și Europa. Europa reprezintă cea mai mare locație de producție a grupului BMW. Numai în 2018, investim peste un miliard de euro în locațiile noastre din Germania, pentru a le moderniza și pentru a le pregăti pentru mobilitatea electrică”, declară Harald Krüger, președintele Consiliului de conducere al BMW AG.

Potrivit reprezentanților BMW, grupul german a ales Debrecen, în primul rând, pentru infrastructura foarte bună, pentru conexiunile logistice adecvate și proximitatea rețelei de furnizori. Un alt avantaj este existența personalului calificat în regiune. Pe lângă echipa care va lucra chiar în fabrica BMW, investiția va crea alte câteva mii de locuri de muncă, în unitățile de producție ale furnizorilor de componente.

Europa este cea mai importantă piață pentru BMW Group. În 2017, a absobit aproape 45 la sută din totalul vânzărilor de vehicule, cu 1,1 milioane de unități vândute.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close