O biserică de lemn din 1642, adusă la viaţă de o companie românească, de Prinţul Charles şi de zeci de voluntari

Compania românească Deposib Expert, distribuitor oficial al produselor pentru tratarea lemnului, Bochemit, a susţinut, împreună cu Prinţul Charles de Wales, restaurarea acoperișului Bisericii de lemn de la Breb (judeţul Maramureş), lăcaş construit în 1642, cu cel mai vechi turn de biserică din România, cea mai veche pictură pe pânză din ţară şi aflat pe lista monumentelor din Patrimoniul Naţional.

Este de notorietate publică afinitatea Prinţului Charles pentru zona Maramureşului, însă dintre toate peisajele incredibile pe care le oferă acele plaiuri, Alteţa Sa Regala s-a îndrăgostit pe loc de Breb și a achiziţionat aici două case din lemn. După ce a aflat povestea bisericii de lemn, întristat de starea critică în care se află lăcaşul de cult, Prinţul Charles a a început să se implice pentru a aduce din nou la viaţă acest monument de o valoare incomensurabilă din Patrimoniul național.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Acțiunea de restaurare pentru Biserica de lemn de la Breb a fost posibilă la inițiativa „Ambulanța pentru monumente”, care face parte din acţiunile Asociației Monumentum, organizaţie ce intervine pentru a salva clădiri istorice aflate în stare gravă de degradare. Materialele au fost oferite de Deposib și Coroana Britanică. Acţiunea s-a finalizat în 23 aprilie, iar locuitorii satului au putut participa la prima slujbă religioasă.

By 

Email Newsletter

Close