O doctorandă în fizică teoretică, la Harvard, este Studentul român al Anului 2017

Tinerii români care au obţinut, în anul universitar trecut, cele mai bune rezultate pe plan academic, la universităţi din ţară şi din străinătate, au fost premiaţi, săptămâna trecută, la cea de-a IX-a ediţie a Galei Studenţilor Români din Străinătate.

Marea câștigătoare a Galei, Ana-Maria Raclariu (foto), a absolvit Colegiul Național Mihai Viteazul, din București, în 2010. A plecat apoi la studii, în Marea Britanie, unde a ales să-și urmeze pasiunea pentru fizică, dobândită în liceu, la universitatea din Cambridge, pe care a absolvit-o în 2014, cu licență în științele naturii, specializarea fizică, și un master în fizică teoretică și matematică aplicată.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Ana-Maria urmează acum doctoratul în fizică teoretică, la Harvard, și studiază, împreună cu colaboratorii ei, o parte dintre legile fundamentale după care evoluează universul în care trăim, în special o anumită simetrie a spațiu-timpului care, printre altele, ar putea juca un rol esențial în înțelegerea naturii găurilor negre. În timpul liber, este instructor la școala de vară de la Harvard, unde a creat și predă un curs de fizică cuantică pentru elevii de liceu pasionați de fizică.

Premiul „Studentul român al anului în Europa” – nivel universitar i-a revenit Claudiei Gabriela Mitrofan, de la University of Cambridge, cel pentru „Studentul al anului în Europa” – nivel postuniversitar i-a revenit Mariei Bostenaru Dan, de la University of Hagen, iar premiul „Studentul român al anului în America de Nord” a fost obţinut de Eduard Dumitrescu, de la Clarkson University, Potsdam, New York. „Studentul român al anului pe alte continente” este Tulia Alexandra Savulov, de la Universitatea Anahuac Puebla, „Studentul român Erasmus al anului” a fost desemnată Raluca Andreea Manea, de la Universitate Caroline din Praga, iar premiul „Studentul anului în România” i-a revenit Dianei-Belatrix Velicu, de la UMF „Carol Davila”.

Foto: Silviu Pal

Rezultatele celor 39 de finalişti au fost recunoscute prin şase categorii de premii: studentul român al anului în Europa – nivel universitar şi nivel postuniversitar, studentul român al anului în America de Nord, studentul român al anului pe alte continente, studentul român Erasmus al anului și studentul anului în România. Printre cei prezenţi la gala organizată de Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) s-au numărat studenţi români de la universităţi de renume, precum Harvard, Stanford, Oxford, NYU, Imperial College London sau Columbia.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close