O farmacistă din Bucureşti a construit un business de milioane, cu trei farmacii

În urmă cu 23 de ani, Georgeta Zamescu a înfiinţat Apoteca Farmacie, un business ce include trei farmacii și care a ajuns la zece milioane de lei, anul trecut.

Antreprenoarea şi-a dorit să pornească o afacere în domeniul în care s-a pregătit, iar acum se gândeşte să dea mai departe afacerea în familie, către fiica sa, scrie ZF. „Aş vrea ca Apoteca Farmacie să rămână şi să se dezvolte ca o afacere de familie. Fiica şi soţul său sunt tot farmacişti şi ideea este să meargă mai departe afacerea, cel puţin la prima generaţie după mine. Dorinţa independenţilor aceasta este, de a preda afacerea mai de­parte următoarei generaţii. Acum să vedem şi în ce mă­sură se îndeplineşte”, spune Georgeta Zamescu.

Anul trecut, profitul Apoteca Farmacie a fost de aproape 1,1 milioane de lei, ceea ce corespunde unei marje de profit de zece la sută, iar compania are zece farmacişti în cele trei puncte de lucru amplasate în București, în zona Crângaşi şi Gara de Nord. Farmacista nu se gândeşte momentan la o extindere printr-o nouă unitate şi mărturisește că planurile urmăresc menţinerea business-ului la acelaşi nivel faţă de cel din anul trecut.

Retailul farmaceutic cuprinde 5.185 de companii şi peste 40.000 de angajaţi, cifre aferente anului 2016, po­trivit datelor oferite de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, la solicitarea ZF. Piaţa este domi­nată de lanţul de farmacii Catena, cu 623 de farmacii la finalul anului trecut, urmată de Sensiblu, cu 470 de farmacii şi Dona, cu 284 de unităţi.

Locuri de muncă în domeniul farmaceutic

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close