O româncă de 30 de ani, în topul celor mai puternice 100 de femei din Canada

Andreea Crișan, COO și vicepreședinte executiv la compania Andy Transport, a fost inclusă de organizația Women’s Executive Network (WXN) pe lista celor mai puternice 100 de femei din Canada.

Andreea este câștigătoarea premiului Telus Future Leaders, acordat femeilor care se disting la început de carieră și care dovedesc că au puterea de a influența lumea afacerilor, în anii următori. Canada’s Most Powerful Women: Top 100 Awards scoate în evidență lideri care aduc o schimbare pozitivă și progres, și care ne reamintesc cât de important este să existe femei puternice pe piața muncii și în comunitatea noastră. Ne mândrim cu reușitele lor”, spune Sherri Stevens, președinte și CEO la PhaseNyne (compania-mamă a Women’s Executive Network – WXN, Canadian Board Diversity Council – CBDC și Stevens Resource Group – SRG).

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Românca face parte acum din comunitatea prestigioasă a câștigătoarelor acestor premii, alături de scriitoarea Margaret Atwood, autoare de bestseller, Dr. Roberta Bondar, astronaut, Arlene Dickinson, CEO, Venture Communications, Christine Magee, președinte, Sleep Country Canada, Michaëlle Jean, fost guvernator general al Canadei, Heather Reisman, fondator și CEO, Indigo Books & Music, sau Kathleen Taylor, președinte al Consiliului de Administrație la Royal Bank of Canada.

„Este o mare onoare pentru mine să mă alătur unui grup de femei extraordinare. În timpul verilor petrecute alături de tatăl meu, în camion, livrând marfuri de-al lungul și de-a latul Americii de Nord, nu mi-aș fi putut imagina că o să fiu, într-o zi, un lider în industria transportului și o să joc un rol cheie în construirea într-una dintre companiile cu cea mai rapidă creștere din Canada. Dedic acest premiu tuturor femeilor care lucrează cu pasiune la Andy, precum și tuturor femeilor din această industrie, care mă inspiră în fiecare zi și îmi dau putere să lupt pentru egalitatea de gen și diversitate”, spune Andreea Crișan.

Principalele calități ale Andreei? „Sunt ambițioasă și încăpățânată. Îmi cunosc atuurile. Cântăresc îndelung deciziie legate de organizațiile cu care lucrez. Trebuie să mi se potrivească”. Motto-ul ei: „Nimeni nu-ți datorează nimic în viață. Dacă vrei ceva, trebuie să muncești din greu pentru a obține lucrul pe care ți-l dorești”. Cu cine ar face „schimb de locuri”, pentru o zi? „Cu tatăl meu, Ilie Crișan – antreprenorul care mă inspiră cel mai mult pe această planetă. Aș vrea să-i <împrumut> înțelepciunea, spiritul de afaceri și viziunea”.

Andreea Crișan a emigrat în Canada, împreună cu părinții, când avea nouă ani. Un an mai târziu, era copilotul tatălui său, în curse de mii de kilometri prin America de Nord. La început, viața din Canada nu a fost ușoară. Tatăl său primea doar refuzuri în încercările de a-și găsi de lucru. Bariera limbii și lipsa de experiență pe piața muncii canadiene păreau de netrecut pentru sibianul Ilie Crișan. După luni de căutări, o companie de transport l-a acceptat, dar numai ca subcontractor. Așa a fost achiziționat primul camion. În 2001, a apărut compania Andy Transport.

În 2012, Ilie Crișan i-a predat ștafeta fiicei sale, proaspăt absolventă de Drept. Andy Transport are acum peste 300 de camioane, pe care lucrează 150 de români, șoferi sau mecanici. Anul acesta, compania era între primele zece din Quebec, în ceea ce privește flota de camioane. Din 2014 încoace, Andy Transport nu a lipsit din topul Profit 500, al companiilor canadiene cu cea mai rapidă creștere. „Cred că la început nu a fost numai că am vrut să ajutăm români, dar era cercul nostru de cunoscuți, de prieteni. Acum preferăm să lucrăm cu români, cu oameni pregătiți, muncitori, foarte harnici. Alte comunități fac același lucru, își dau business-ul unul altuia sau se angajează unii pe alții. De ce să nu facem și noi la fel, să ne ajutăm în comunitate, cât putem?”, spune Andreea.

După o săptămână de drumuri lungi, șoferii și familiile lor se adună în curtea companiei și savurează din plin o bere și preparate la grătar. Sunt momentele în care românii de la Andy Transport își reîncarcă bateriile pentru o altă cursă de mii de kilometri.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close